Fyldt andebryst med ost, sprøde kartofler og tyttebærskum
Andebryst har været på de danske menukort i rigtig mange år. Ofte serveres der and i de danske hjem når der skal være fest, især til jul er det et must hos mange. I denne ret er det andebryst, der er i fokus, tilberedt på en ny og spændende måde, idet andebrystet er fyldt med blå ost og bacon. Fyldt andebryst er et spændende alternativ til den traditionelle and med inspiration fra de muligheder vinterens tyttebær giver.
Ingredienser
Tyttebærskum
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Tyttebærsyltetøj
|
Fyldt andebryst
|
2
Andebryster med skind (ca. 600 g)
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
75 g
Blåskimmelost
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
6
Salvieblade
|
|
|
8 skiver
Bacon (ca. 125 g)
|
Sprøde kartofler
|
600 g
Skrubbede aspargeskartofler i tynde skiver
|
|
|---|---|
|
1
Lille knoldselleri små tern
|
|
|
¾ liter
Renset rucolasalat
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Tyttebærskum
Fyldt andebryst
Sprøde kartofler
Ved serveringen
Tips
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du ønsker andebrystet gennemstegt skal det steges i 20-25 min. I stedet for salvie kan du bruge fx bredbladet persille, fransk estragon eller en anden krydderurt.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
498 kJ / 119 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 6,7 g |
| Fedt: | 7,4 g |
| Kulhydrat: | 6,5 g |