Fyldte portobello med lækker bønnedip

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Ingredienser

Antal portioner

Quinoafyld

  • 100 g quinoa (ca. 1¼ dl)
  • 2½ dl vand
  • 6 store portobello svampe (ca. 650 g)

Bønnedip

  • 1 dåse hvide bønner (ca. 400 g)
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille
  • ½ dl grofthakkede friske basilikumblade
  • 1 lille grofthakket fed hvidløg
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 50 g babyspinatblade
  • 240 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Quinoafyld

Bring quinoa og vand i kog i en tykbundet gryde. Kog i ca. 15 min. ved jævn varme og under låg. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt squash og peberfrugt, og svits ved jævn varme i ca. 4 min. Tilsæt ¾ af salatosten, quinoa, timian og halvdelen af saltet. Svits i ca. 2 min. Fjern stilken fra svampene. Læg svampene i et ovnfast fad med lamellerne opad. Drys med resten af saltet, og fordel herpå quinoablandingen og det sidste salatost. Bag portobellosvampene midt i ovnen til de er gyldne.

Bønnedip

Hæld imens bønnerne i en sigte og skyl dem. Kom alle ingredienserne i en skål. Blend fx med en stavblender til en cremet blanding. Smag til. Server portobellosvampene med bønnedip, frisk spinat og flute.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionelt ovn.

Tip

Hak evt. stilkene fra svampene og brug dem i quinoablandingen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: