Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer

15 min
Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer

Gambas al ajillo er navnet på den spanske tapas klassiker - hvidløgsrejer. Retten er helt enkel og består af kæmperejer stegt i olivenolie med masser af hvidløg. Gambas al ajillo serveres med godt brød, som dyppes i den overskydende olie. Nem, lille og hurtig appetizer/tapas ret, der smager fantastisk - uanset om man siger hvidløgsrejer på dansk eller spansk.

Ingredienser

Hvidløgsrejer

275 g Rå tigerrejer med halevifte
¾ dl Jomfruolivenolie
10 Fed hvidløg i meget tynde skiver
1 Rød chilipeber i tynde ringe
25 g Smør
2 spsk Strimlet bredbladet persille
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Flagesalt

Tilbehør

Godt brød, fx surdejsbrød

Sådan gør du

Hvidløgsrejer

  • Dup rejerne tørre.
  • Varm en pande godt op ved kraftig varme og tilsæt 2 spsk af olien.
  • Tilsæt hvidløg og steg i ca. 1 min. under omrøring.
  • Tilsæt rejer og chili og steg rejerne stadig ved kraftig varme i ca. 3 min. Vend dem undervejs.
  • Tilsæt resten af olien og smørret og vend rundt til smørret er smeltet.
  • Tag panden af varmen og drys med persille, citronskal og flagesalt. Server med brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4444 kJ / 1062 kcal

Næringsindhold pr. 100g

986 kJ / 236 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 18,8 % 10,9 g
Kulhydrat: 5,2 % 3 g
Fedt: 76 % 20,2 g
Relateret video Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer

Se hvordan du laver Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer - en klassisk spansk appetizer/tapas ret i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gambas-al-ajillo---hvidlogsrejer/