Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer
15 min
•

Gambas al ajillo er navnet på den spanske tapas klassiker - hvidløgsrejer. Retten er helt enkel og består af kæmperejer stegt i olivenolie med masser af hvidløg. Gambas al ajillo serveres med godt brød, som dyppes i den overskydende olie. Nem, lille og hurtig appetizer/tapas ret, der smager fantastisk - uanset om man siger hvidløgsrejer på dansk eller spansk.
Ingredienser
Hvidløgsrejer
275 g
Rå tigerrejer med halevifte
|
|
---|---|
¾ dl
Jomfruolivenolie
|
|
10
Fed hvidløg i meget tynde skiver
|
|
1
Rød chilipeber i tynde ringe
|
|
25 g
Smør
|
2 spsk
Strimlet bredbladet persille
|
|
---|---|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
Tilbehør
Godt brød, fx surdejsbrød
|
---|
Sådan gør du
Hvidløgsrejer
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1032 kJ / 247 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,3 g |
Protein: | 11,4 g |
Fedt: | 21,4 g |
Kulhydrat: | 2,7 g |
Relateret video
Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer
Se hvordan du laver Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer - en klassisk spansk appetizer/tapas ret i denne video.
