Gammeldags æblekage

En god gammeldags æblekage med æblemos, ristet rasp og flødeskum er en af efterårets favoritter - med god grund. Det er en lækker og nem dessert, der kan forberedes nogle timer i forvejen. Vores opskrift består af hjemmelavet æblemos og ristet æblekagerasp og masser af perfekt pisket flødeskum. En helt klassisk og gammeldags æblekage, som de fleste kender og elsker den.
Ingredienser
Æblemos
½ dl
Vand
|
|
---|---|
750 g
Skrællede æbler i mindre stykker
|
|
25 g
Smør
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
Ristet rasp
75 g
Smør
|
|
---|---|
100 g
Rasp
|
|
85 g
Sukker
|
|
75 g
Knuste makroner
|
Pynt
½ liter
Piskefløde pisket til flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Æblemos
Ristet rasp
Gammeldags æblekage
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis din gammeldags æblekage skal have en smuk rød mos, så brug røde æbler med skræl. Det er også meget nemmere - og så undgår vi madspild. Ønsker du en grovere rasp, så kan du bruge revet rugbrød i stedet for rasp.
Du kan anrette æblekagen i en stor skål eller som portionsanretninger og pynte med ribsgelé.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15912 kJ / 3803 kcal
Næringsindhold pr. 100g
952 kJ / 227 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 3,1 % | 1,8 g |
Fedt: | 66,7 % | 17,1 g |
Kulhydrat: | 30,2 % | 16,9 g |
