Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

1 time
Chicken Tikka Masala er en indisk kyllingeret med masser af skønne krydderier. Denne opskrift chicken tikka masala er med frisk ingefær og gurkemeje. Chicken tikka masala er for hele familien. Retten er nemlig godt krydret, men ikke stærk. Server chicken tikka masala sommer eller vinter - man kan jo altid få lyst til at drømme sig til varmere, eksotiske himmelstrøg.

Sådan gør du

Marineret kylling
  • Rør yoghurt, hvidløg, ingefær og garam masala sammen og kom marinaden i en frysepose.
  • Kom kyllingestykkerne heri og massér marinaden godt ind i kødet. Lad det marinere i køleskabet i mindst 15 min. - gerne længere.
  • Fordel kylling og marinade i et ovnfast fad og bag midt i ovnenca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Sauce
  • Kom smør og gurkemeje på en kold pande. Skru op til kraftig varme og rør i blandingen til smørret er smeltet.
  • Svits løg, tomatpuré og cashewnødder i gurkemejesmørrret i ca. 1 min.
  • Rør bouillon, salt og de bagte kyllingestykker med marinade i. Varm saucen igennem og smag til.
  • Drys med cashewnødder og chiliflager og server med kogte ris og spidskålssalat.

Brug handsker når du river gurkemeje - det farver meget.

Det giver helt sikkert bonuspoint, hvis du serverer hjemmebagte nnanbrød til.

Energiindhold for hele retten:

11330 kJ / 2708 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 25 % 6,4 g
Kulhydrat: 41,6 % 10,7 g
Fedt: 33,4 % 4 g
Mere inspiration

Chicken tikka masala og butter chicken er stort set samme ret. Og begge kan varieres efter smag.

Butter chicken
1 time
Butter chicken
(42)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Marineret kylling
4 dl Græsk yoghurt
3 Store, knuste fed hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 tsk Garam masala
500 g Kyllingefilet i mundrette stykker
Sauce
15 g Smør
2 spsk Fintrevet frisk gurkemejerod
3 Finthakkede løg (ca. 225 g)
4 spsk Koncentreret tomatpuré
4 spsk Finthakkede salte cashewnødder
2 dl Grøntsagsbouillon
1½ tsk Groft salt
2 spsk Grofthakkede salte cashewnødder
1 tsk Tørrede chiliflager
Tilbehør
240 g Ris, fx brune ris, parboiled - koges
salat af 300 g Fintsnittet spidskål og
2 Syrlige æbler i små tern (ca. 200 g)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk