Glaserede kartofler og rodfrugter

1 time 10 min
Arbejdstid: 35 min
Glaserede kartofler og rodfrugter

Alternativ til de brunede kartofler

Ingredienser

1 dl Æbleeddike
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
25 g Smør
700 g Skrællede kartofler
3 Skrællede rødbeder (ca. 350 g)
2 Skrællede persillerødder (ca. 250 g)
4 Skrællede gulerødder (ca. 250 g)
1 dl Finthakket bredbladet persille
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ Spsk havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog æbleeddike og sukker til sukkeret smelter. Lad smørret smelte heri.
  • Skær kartofler og rodfrugter i både. Vend dem i eddikeblandingen og kom dem i et ovnfast fad.
  • Bag grøntsagerne midt i ovnen ca. 35 min. ved 200°, og vend godt rundt efter halvdelen af tiden.
  • Vend persille, hvidløg, citronskal, salt og peber sammen med de bagte grøntsager.

Udvand rødbederne, ved at lægge dem i vand og skifte vandet indtil vandet ikke længere bliver farvet af rødbederne. På den måde farver rødbederne ikke hele retten.

Retten kan evt. serveres med en wasabicreme. Pisk 2 dl Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 38% sammen med 1 spsk wasabipulver. Tilsæt salt og peber og smag til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6381 kJ / 1525 kcal

Næringsindhold pr. 100g

353 kJ / 84 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 6,2 % 1,3 g
Kulhydrat: 80,1 % 16,6 g
Fedt: 13,7 % 1,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/glaserede-kartofler-og-rodfrugter/