Granola
&format=webp)
Hjemmelavet granola er hurtigt at lave og fyldt med dejlig smag! Prøv vores granola opskrift med æblemost, honning og kardemomme – bagt sprød i ovnen med ristede kerner, nødder og et strejf af varme krydderier. Når din granola er kølet af, kan du blande tørret frugt eller frysetørrede bær i for ekstra velsmag. Brug den som topping på skyr, yoghurt, eller smoothiebowls. Og husk: granola er en perfekt måde at få brugt de små rester i køkkenskuffen.
Ingredienser
Granola
300 g
Grovvalsede havregryn
|
|
---|---|
100 g
Grofthakkede mandler og hasselnødder
|
|
100 g
Solsikkekerner og græskarkerner
|
|
70 g
Kokosmel
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
1 knivspids
Groft salt
|
60 g
Smør
|
|
---|---|
1 dl
Æblemost
|
|
4 spsk
Honning
|
1 dl
Tørret frugt, fx rosiner
|
---|
Sådan gør du
Granola
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan blande forskellige smagsgivere i granolaen, når den er kølet af, fx tørret mango eller æbleringe, abrikoser, dadler, figner, svesker, bananchips, kakaonips, hakket chokolade eller frysetørret bær
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1709 kJ / 408 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 8,5 g |
Protein: | 9,9 g |
Fedt: | 25,7 g |
Kulhydrat: | 34,7 g |
