Granola

Granola

30 min
Granola er en sprød og lækker topping til fx skyr. Og hjemmelavet granola er hurtig at lave og smager bare bedst! Prøv denne opskrift på granola i ovn - som er nem at have med at gøre. Denne granola opskrift er med quinoa, kokos, mandler og hørfrø - prøv den næste gang, du ønsker at være lidt ekstra god ved dig selv.
https://www.arla.dk/opskrifter/granola/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Granola
  • Bland quinoa, kokosmel, havregryn og de øvrige tørre ingredienser i en skål.
  • Læg bagepapir på en plade og fordel blandingen herpå.
  • Fordel honning og smør over blandingen på bagepladen.
  • Rist granolaen midt i ovnen - rør rundt i blandingen af og til.
  • Lad granolaen køle af på papiret på en bagerist.
  • Bland tranebær og vaniljepulver i og opbevar granolaen i en lufttæt beholder.

Du kan bruge granola i stedet for fx makroner i trifli - og i stedet for ristet rasp i gammeldags æblekage.

Energiindhold for hele retten:

7404 kJ / 1770 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1569 kJ / 375 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 10,9 g
Protein: 10,5 % 9,7 g
Kulhydrat: 24,6 % 22,7 g
Fedt: 64,9 % 27,5 g
Mere inspiration

Vild med granola - så er der noget at gå i gang med her.

Ingredienser

Granola
1 dl Skyllet rød quinoa
1 dl Kokosmel
1 dl Grovvalsede havregryn
1 dl Grofthakkede mandler
1 dl Solsikkekerner
1 dl Hørfrø
½ dl Flydende honning
20 g Smeltet smør eller rapsolie
1 dl Tørrede tranebær
1 tsk Vaniljepulver