Græskarbrød

4 timer 50 min
Arbejdstid: 25 min
Græskarbrød

Små luftige brød som kan hæve natten over. De får en fin gylden farve fra græskarret. Superlækre til fx suppe.

Ingredienser

125 g Hokkaido græskar i mindre stykker
2 dl Vand
¼ tsk Groft salt
10 g Gær
1 dl Vand
100 g Blødt smør
1 dl Yoghurt naturel
1 tsk Tørret salvie
1 tsk Groft salt
450 g Hvedemel (ca. 7¾ dl)

Sådan gør du

Græskarbrød

  • Kom græskarret i kogende vand tilsat salt og kog det i ca. 10 min. - eller til græskarret er mørt. Hæld vandet fra og mos græskarret med fx en gaffel - du skal bruge 1 dl til opskriften.
  • Kom gær, vand, smør, 1 dl græskarmos og de øvrige ingredienser i en skål - gem lidt af melet.
  • Slå dejen godt sammen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og bred dejen ud i ca. 12 x 20 cm og skær 12 stykker a ca. 3 x 5 cm.
  • Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Lav en større portion græskarmos og smag den til med krydderier efter din smag. God som pålæg eller dip til din frokost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9922 kJ / 2371 kcal

Næringsindhold pr. 100g

908 kJ / 217 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 7,6 % 4,1 g
Kulhydrat: 57,7 % 30,8 g
Fedt: 34,7 % 8,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/graskarbrod/