Græskarpizza
&format=webp)
Grønne pizzaer er geniale, særligt hvis du sørger for at cremen i bunden er fuld af smag. Smagen af bagt græskar på pizza er virkelig god og der findes mange dejlige spiselige, danske græskar. Som med kartoffelpizza er det vigtigt, at græskarskiverne er skåret helt tynde, så du undgår fornemmelsen af kogt græskar. Har du krydderurter, smager det godt at finthakke og vende dem i cremefraiche blandingen. Vi har her brugt rå majskorn, skåret af majskolben, men du kan også fint bruge majs fra dåse eller frost. Og så et lille pro tip: læg timianen under osten, så undgår du at den bliver brændt under bagningen.
Ingredienser
Pizzadej
2
Pizzadeje
|
---|
Fyld
1½ dl
Creme fraiche 38%
|
|
---|---|
1
Fed hvidløg, knust
|
|
½
Citron, skal heraf
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
¼
Hokkaido græskar (ca. 200 g)
|
|
---|---|
½
Majskolbe eller 100 g majs
|
|
10 kviste
Frisk timian
|
|
75 g
Mozzarellaost i tern
|
|
50 g
Parmigiano reggiano eller anden hård ost
|
|
Lidt jomfruolivenolie
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
De fleste krydderurter er gode på græskarpizza. Du kan hakke dem og tilsætte dem til creme fraiche blandingen eller du kan komme dem direkte på pizzaen - husk altid at komme krydderurter under osten, så de ikke brænder på under bagningen. Du kan bruge alle spiselige græskar i stedet for hokkaido. Græskar kan erstattes af rodfrugter, skåret på samme måde eller grønkål plukket i mindre buketter.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
814 kJ / 195 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,3 g |
Protein: | 6,7 g |
Fedt: | 9,5 g |
Kulhydrat: | 20,5 g |
Grønne pizzaer er geniale, særligt hvis du sørger for at cremen i bunden er fuld af smag. Smagen af bagt græskar på pizza er virkelig god og der findes mange dejlige spiselige, danske græskar.
