Græskarsuppe med laks og grøn urtetopping

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Supernemt! Græskarsuppen er lavet i forvejen, så du skal bare koncentrere dig om at lave noget lækkert fyld.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g græskarkerner
  • 1 tsk rapsolie
  • ¼ tsk groft salt
  • 400 g renset laksefilet uden skind

Grøn urtetopping

  • 1 grøn squash i korte, tynde strimler (ca. 200 g)
  • 50 g rensede blandede babysalatblade
  • 2 dl friske korianderblade
  • 1 limefrugt i 8 både
  • 1 dl kviste af kruspersille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Kom græskarkernerne i en tør pande og rist dem ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af til. Tilsæt olie og salt og rist i ca. ½ min. Lad græskarkernerne køle af på køkkenrulle. Skær laksefileten i 4 stykker og læg dem i den varme pande. Steg laksestykkerne ved kraftig varme i ca. 1 min. Vend laksen, skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 4 min.

Grøn urtetopping

Bland squash, salatblade og koriander godt.

Bring suppen i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Skyl de sorte bønner godt og lad dem dryppe af i en sigte. Kom de 2 slags bønner i og varm igennem. Fordel perlespelt og urtetopping i 4 skåle. Læg et stykke stegt laks og et par limebåde på hver portion. Hæld suppen i skålene og pynt med ristede græskarkerner og persillekviste. Server straks.

Tip

Der er meget fyld i suppen. Vil du have den lidt mere suppeagtig og flydende, kan du komme 1-2 dl vand eller bouillon i.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag