Græskarsuppe med laks og grøn urtetopping - Opskrifter - Arla

Græskarsuppe med laks og grøn urtetopping

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Supernemt! Græskarsuppen er lavet i forvejen, så du skal bare koncentrere dig om at lave noget lækkert fyld.

Ingredienser

Antal portioner

  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g græskarkerner
  • 1 tsk rapsolie
  • ¼ tsk groft salt
  • 400 g renset laksefilet uden skind

Grøn urtetopping

  • 1 grøn squash i korte, tynde strimler (ca. 200 g)
  • 50 g rensede blandede babysalatblade
  • 2 dl friske korianderblade
  • 1 limefrugt i 8 både
  • 1 dl kviste af kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Kom græskarkernerne i en tør pande og rist dem ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af til. Tilsæt olie og salt og rist i ca. ½ min. Lad græskarkernerne køle af på køkkenrulle. Skær laksefileten i 4 stykker og læg dem i den varme pande. Steg laksestykkerne ved kraftig varme i ca. 1 min. Vend laksen, skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 4 min.

Grøn urtetopping

Bland squash, salatblade og koriander godt.

Bring suppen i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Skyl de sorte bønner godt og lad dem dryppe af i en sigte. Kom de 2 slags bønner i og varm igennem. Fordel perlespelt og urtetopping i 4 skåle. Læg et stykke stegt laks og et par limebåde på hver portion. Hæld suppen i skålene og pynt med ristede græskarkerner og persillekviste. Server straks.

Tip

Der er meget fyld i suppen. Vil du have den lidt mere suppeagtig og flydende, kan du komme 1-2 dl vand eller bouillon i.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: