Gravad laks med citronrasp og sennepscreme

15 min
Gravad laks med citronrasp og sennepscreme

Hurtig og velsmagende forret, som indeholder både det søde og det sure, det bløde og det sprøde - og så tager retten sig ovenikøbet smukt ud. Både den gravad laks og sennepsdressing nu i ny forklædning.

Ingredienser

1 dl Pankorasp
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 dl Finthakket frisk dild
1 dl Finthakket frisk basilikum
25 g Smør
300 g Gravad laks i skiver
1 Citron (usprøjtet) i halve skiver

Sennepscreme

½ dl Dilddressing (rævesovs)
1 dl Creme fraiche
¼ tsk Groft salt

Tilbehør

300 g Landbrød

Sådan gør du

  • Bland raspen med halvdelen af citronskallen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og rist citronraspen i ca. 2 min. - eller til det er lysebrunt.
  • Bland de hakkede krydderurter i raspen og lad den køle lidt af.
  • Fordel lakseskiverne på et fad og drys med rasp og resten af citronskallen. Pynt med halve citronskiver.

Sennepscreme

  • Rør cremefraiche sammen med dildressing og salt og smag til.
  • Server sennepscremen sammen med laksefadet.

Du kan portionsanrette den gravad laks evt. på et salatblad - det er ca. 2 skiver laks til hver. Du kan sagtens bruge den citron, du har revet skallen af som pynt. Når citronen er skåret i skiver gør det ikke den store forskel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8853 kJ / 2116 kcal

Næringsindhold pr. 100g

909 kJ / 217 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 17,5 % 9,4 g
Kulhydrat: 38,5 % 20,6 g
Fedt: 44 % 10,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/gravad-laks-med-citronrasp-og-sennepscreme/