Gravad laks med citronrasp og sennepscreme

Gravad laks med citronrasp og sennepscreme

15 min
Hurtig og velsmagende forret, som indeholder både det søde og det sure, det bløde og det sprøde - og så tager retten sig ovenikøbet smukt ud. Både den gravad laks og sennepsdressing nu i ny forklædning.

Sådan gør du

  • Bland raspen med halvdelen af citronskallen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og rist citronraspen i ca. 2 min. - eller til det er lysebrunt.
  • Bland de hakkede krydderurter i raspen og lad den køle lidt af.
  • Fordel lakseskiverne på et fad og drys med rasp og resten af citronskallen. Pynt med halve citronskiver.
Sennepscreme
  • Rør cremefraiche sammen med dildressing og salt og smag til.
  • Server sennepscremen sammen med laksefadet.

Du kan portionsanrette den gravad laks evt. på et salatblad - det er ca. 2 skiver laks til hver. Du kan sagtens bruge den citron, du har revet skallen af som pynt. Når citronen er skåret i skiver gør det ikke den store forskel.

Energiindhold for hele retten:

8853 kJ / 2116 kcal

Næringsindhold pr. 100g

909 kJ / 217 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 17,5 % 9,4 g
Kulhydrat: 38,5 % 20,6 g
Fedt: 44 % 10,8 g

Ingredienser

1 dl Pankorasp
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 dl Finthakket frisk dild
1 dl Finthakket frisk basilikum
25 g Smør
300 g Gravad laks i skiver
1 Citron (usprøjtet) i halve skiver
Sennepscreme
½ dl Dilddressing (rævesovs)
1 dl Creme fraiche
¼ tsk Groft salt
Tilbehør
300 g Landbrød