Grillede grønne asparges
&format=webp)
Når de første grønne asparges kommer, er sommeren lige på trapperne. Hele vores omverden er lysegrøn og dagene er for længst blevet længere. De grønne asparges kan om noget få gang i dejlige "summer vibes". Derfor betyder de også noget særligt for os - de er noget specielt. Her serveres de, svøbt i bacon og grillet på panden eller i den fri natur. Som tilbehør er der en dejlig ostecreme, i en mængde så der også er nok til de små kartofler.
Ingredienser
Ostecreme
100 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
150 g
Yoghurt 10%
|
|
Groftkværnet peber
|
Grillede grønne asparges
24
Grønne asparges (ca. 400 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Rapsolie
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
8 skiver
Bacon i skiver
|
Sådan gør du
Ostecreme
Grillede grønne asparges
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også bruge skrællede hvide asparges, men kog dem først i ca. 1 min. inden du svøber dem i bacon og griller på samme måde som de grønne asparges.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
628 kJ / 150 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,2 g |
Protein: | 6 g |
Fedt: | 13,3 g |
Kulhydrat: | 2 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
