Grillede havtaskekæber med sauteret spidskålssalat
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 1 time 10 min
•
&format=webp)
Havtaskekæber er en lidt uvant fiskespise, her vendt i smagfuld krydderiblanding. En anderledes grilloplevelse, serveret med dejlige danske grøntsager i citronsauce i en spidskålssalat.
Ingredienser
16
Havtaskekæber (ca. 500 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
1 tsk
Hvidløgssalt
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Cayennepeber
|
Sauteret spidskålssalat
½ liter
Mælkesauce
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
500 g
Fintstrimlet spidskål
|
|
2
Æbler i skiver, fx discovery (ca. 200 g)
|
|
2
Rødløg i både (ca. 200 g)
|
|
100 g
Bælgede ærter
|
|
½ tsk
Groft salt
|
50 g
Grofthakkede mandler
|
---|
Tilbehør
250 g
Grillet groft brød
|
---|
Sådan gør du
Sauteret spidskålssalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
En dry rub, som fisken er drysset med, kan varieres alt efter smag og behag, og hvad krydderiskabet har at byde på. I stedet for havtaskekæber kan du bruge torsk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8811 kJ / 2106 kcal
Næringsindhold pr. 100g
375 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 28 % | 6,2 g |
Fedt: | 25,7 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 46,3 % | 10,2 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.
