Grillede havtaskekæber med sauteret spidskålssalat
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 1 time 10 min
•
&format=webp)
Havtaskekæber er en lidt uvant fiskespise, her vendt i smagfuld krydderiblanding. En anderledes grilloplevelse, serveret med dejlige danske grøntsager i citronsauce i en spidskålssalat.
Ingredienser
16
Havtaskekæber (ca. 500 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
1 tsk
Hvidløgssalt
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Cayennepeber
|
Sauteret spidskålssalat
½ liter
Mælkesauce
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
500 g
Fintstrimlet spidskål
|
|
2
Æbler i skiver, fx discovery (ca. 200 g)
|
|
2
Rødløg i både (ca. 200 g)
|
|
100 g
Bælgede ærter
|
|
½ tsk
Groft salt
|
50 g
Grofthakkede mandler
|
---|
Tilbehør
250 g
Grillet groft brød
|
---|
Sådan gør du
Sauteret spidskålssalat
En dry rub, som fisken er drysset med, kan varieres alt efter smag og behag, og hvad krydderiskabet har at byde på. I stedet for havtaskekæber kan du bruge torsk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8811 kJ / 2106 kcal
Næringsindhold pr. 100g
375 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 28 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 46,3 % | 10,2 g |
Fedt: | 25,7 % | 2,6 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.
