Grillede havtaskekæber med sauteret spidskålssalat

Bedømmelse

(3 vurderinger)

60+ min

En lidt uvant fiskespise, vendt i smagfuld krydderiblanding. En anderledes grilloplevelse, serveret med dejlige danske grøntsager i citronsauce.

Ingredienser

Antal portioner
  • 16 havtaskekæber (ca. 500 g)
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk hvidløgssalt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk cayennepeber

Sauteret spidskålssalat

  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • 500 g fintstrimlet spidskål
  • 2 æbler i skiver, fx discovery (ca. 200 g)
  • 2 rødløg i både (ca. 200 g)
  • 100 g bælgede ærter
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g grofthakkede mandler

Tilbehør

  • 250 g grillet groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern hinder, eventuelle ben og det geléagtige lag fra kæberne. Vend krydderierne sammen i en skål, og fordel dem på kæberne. Kom kæberne på havegrillen eller på en grillpande. Grill kæberne 2-4 min. på hver side - afhængig af størrelse. Hold dem varme.

Sauteret spidskålssalat

Bland mælkesaucen med citronsaft og salt og kom imens 2 dl af citronsaucen i en stor tykbundet gryde og bring den i kog under omrøring. Tilsæt de øvrige ingredienser og sauter blandingen, stadig under omrøring i ca. 4 min. og smag til.

Bring resten af citronsaucen i kog i en lille tykbundet gryde, kog det under omrøring. Anret spidskålssalaten i et fad, drys med mandler og server straks sammen med citronsauce, kæber og grillet brød.

Tips

En dry rub, som fisken er drysset med, kan varieres alt efter smag og behag, og hvad krydderiskabet har at byde på. I stedet for havtaskekæber kan du bruge torsk.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,8 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde:

Vin match

En fyldig hvidvin med masser af duft og smagsaroma vil matche perfekt til denne krydrede ret. Sauvignon blanc fra New Zealand være fungere rigtig godt.

Læs mere om vin til mad