Grillet kylling med quinoasalat

45 min
Grillet kylling med quinoasalat

Den fyldige salat med både quinoa og sorte bønner spiller godt sammen med den grillede kylling og den krydrede, kolde dip.

Ingredienser

Dip

2½ dl Creme fraiche
50 g Finthakket rød peberfrugt
1 spsk Koncentreret tomatpuré
1 tsk Groft salt
1 tsk Mild paprika
¾ tsk Stødt chili
½ tsk Cayennepeber
½ tsk Sukker

Quinoasalat

160 g Rød quinoa (ca. 2 dl)
4 dl Vand
½ tsk Groft salt
1 dåse Sorte bønner (ca. 400 g)
150 g Radiser i tern
1 Grøn peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
100 g Rensede babysalatblade
1 dl Grofthakket frisk koriander
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset limesaft
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Grillet kylling

300 g Kyllingeinderfileter
1 spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt

Tilbehør

150 g Grillede pitabrød

Sådan gør du

Dip

  • Rør cremefraiche, peberfrugt, tomatpuré og de øvrige ingredienser sammen. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet.

Quinoasalat

  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte.
  • Kom bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Bland bønnerne med quinoa og de øvrige ingredienser. Lad quinoasalaten trække tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.

Grillet kylling

  • Kom kyllingekødet i en frysepose sammen med ½ dl dip, limesaft og salt. Bland det hele godt sammen. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill kyllingekødet i ca. 5 min. - vend af og til.
  • Server den grillede kylling sammen med quinoasalat, resten af dippen og pitabrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9193 kJ / 2197 kcal

Næringsindhold pr. 100g

403 kJ / 96 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 28,1 % 6,7 g
Kulhydrat: 48,1 % 11,4 g
Fedt: 23,8 % 2,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-kylling-med-quinoasalat/