Grillet kylling med quinoasalat
45 min

Grillet kylling med quinoasalat

Den fyldige salat med både quinoa og sorte bønner spiller godt sammen med den grillede kylling og den krydrede, kolde dip.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillet kylling med quinoasalat

Den fyldige salat med både quinoa og sorte bønner spiller godt sammen med den grillede kylling og den krydrede, kolde dip.

Antal portioner

Dip

Quinoasalat

  • 160 g rød quinoa (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1 dåse sorte bønner (ca. 400 g)
  • 150 g radiser i tern
  • 1 grøn peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
  • 7 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 100 g rensede blandede babysalatblade
  • 1 dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 3/4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grillet kylling

  • 500 g rensede kyllingeinderfileter
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1/2 tsk groft salt

Tilbehør

  • 150 g grillede pitabrød

Fremgangsmåde:

Dip

Rør cremefraiche, peberfrugt, tomatpuré og de øvrige ingredienser sammen. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet.

Quinoasalat

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte.

Kom bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Bland bønnerne med quinoa og de øvrige ingredienser. Lad quinoasalaten trække tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.

Grillet kylling

Kom kyllingekødet i en frysepose sammen med ½ dl dip, limesaft og salt. Bland det hele godt sammen. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill kyllingekødet i ca. 5 min. - vend af og til.

Server den grillede kylling sammen med quinoasalat, resten af dippen og pitabrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 25 %
Print