Grillstegte ribben
60+ min

Grillstegte ribben

Grillstegte ribben er en amerikansk inspireret opskrift med masser af smag og kraft. Glæd dig til at smage de lækre grillede ribben i samspil med en dejlig grillsauce.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillstegte ribben

Grillstegte ribben er en amerikansk inspireret opskrift med masser af smag og kraft. Glæd dig til at smage de lækre grillede ribben i samspil med en dejlig grillsauce.

Antal portioner
  • 3 kg ribben fra svin
  • 2½ liter vand
  • 3 laurbærblade
  • 2½ tsk groft salt
  • 10 sorte peberkorn

Grillsauce

  • 4 dl vand
  • 50 g smør
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 4 tsk worcestershiresauce
  • 3 spsk dijonsennep
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør salat med sur-søddressing - se link

  • 300 g flutes

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Del evt. ribbenene i mindre stykker (2-3 ben i hver). Kom vand og ribben i en stor gryde og bring det i kog. Fjern skummet. Tilsæt laurbærblade, salt og peberkorn. Kog ribbenene ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag ribbenene op og tør dem.

Grillsauce

Bring vand, smør og sukker i kog i en pande (ca. 21 cm i diameter). Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg. Rør af og til og skrab det sukker ned, som sætter sig op ad kanten. Kog karamellen ca. 13 min. eller til den bliver lysegul. Tag panden af varmen og tilsæt de øvrige ingredienser. Kog derefter grillsaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min.

Pensl de kogte ribben på begge sider med grillsaucen. Læg dem på bageplader med alufolie. Grill ribbenene øverst i ovnen. Vend dem efter 2-3 min. og pensl evt. med den grillsauce, som er dryppet af.

Tips

Ribbenene, der anvendes, er flade ribben. Hvis grillsaucen bliver for tyk, kan den røres op med lidt koldt vand. Ribbenene kan også grilles på en havegrill.

Grill

Ca. 5 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 30940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 37 %
Print