Grillstegte ribben

Grillstegte ribben

1 time 10 min
Arbejdstid: 45 min
Grillstegte ribben er en amerikansk inspireret opskrift med masser af smag og kraft. Glæd dig til at smage de lækre grillede ribben i samspil med en dejlig grillsauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillstegte-ribben/

Sådan gør du

  • Del evt. ribbenene i mindre stykker (2-3 ben i hver).
  • Kom vand og ribben i en stor gryde og bring det i kog.
  • Fjern skummet. Tilsæt laurbærblade, salt og peberkorn. Kog ribbenene ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag ribbenene op og tør dem.
Grillsauce
  • Bring vand, smør og sukker i kog i en pande (ca. 21 cm i diameter). Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg.
  • Rør af og til og skrab det sukker ned, som sætter sig op ad kanten. Kog karamellen ca. 13 min. eller til den bliver lysegul.
  • Tag panden af varmen og tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Kog derefter grillsaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Pensl de kogte ribben på begge sider med grillsaucen. Læg dem på bageplader med alufolie. Grill ribbenene øverst i ovnen i ca. 5 min. Vend dem efter 2-3 min. og pensl evt. med den grillsauce, som er dryppet af.

Ribbenene, der anvendes, er flade ribben. Hvis grillsaucen bliver for tyk, kan den røres op med lidt koldt vand. Ribbenene kan også grilles på en havegrill.

Energiindhold for hele retten:

42438 kJ / 10143 kcal

Næringsindhold pr. 100g

644 kJ / 154 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 21,4 % 8,1 g
Kulhydrat: 14,8 % 5,6 g
Fedt: 63,8 % 11,1 g

Ingredienser

3 kg Ribben fra gris
2½ liter Vand
3 Laurbærblade
2½ tsk Groft salt
10 Sorte peberkorn
Grillsauce
4 dl Vand
50 g Smør
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
½ dl Friskpresset citronsaft
4 tsk Worcestershiresauce
3 spsk Dijonsennep
1 tsk Groft salt
300 g Flutes