Grillstegte ribben

Grillstegte ribben

60+ min
Grillstegte ribben er en amerikansk inspireret opskrift med masser af smag og kraft. Glæd dig til at smage de lækre grillede ribben i samspil med en dejlig grillsauce.

Sådan gør du

  • Del evt. ribbenene i mindre stykker (2-3 ben i hver).
  • Kom vand og ribben i en stor gryde og bring det i kog.
  • Fjern skummet. Tilsæt laurbærblade, salt og peberkorn. Kog ribbenene ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag ribbenene op og tør dem.
Grillsauce
  • Bring vand, smør og sukker i kog i en pande (ca. 21 cm i diameter). Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg.
  • Rør af og til og skrab det sukker ned, som sætter sig op ad kanten. Kog karamellen ca. 13 min. eller til den bliver lysegul.
  • Tag panden af varmen og tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Kog derefter grillsaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Pensl de kogte ribben på begge sider med grillsaucen. Læg dem på bageplader med alufolie. Grill ribbenene øverst i ovnen. Vend dem efter 2-3 min. og pensl evt. med den grillsauce, som er dryppet af.
Grill
  • Ca. 5 min.
Mere inspiration

Marinerede spareribs med salat - når du hellere vil stege i ovnen.

Spareribs
60+ min
Spareribs
(11)
Velbekomme!
Tips

Ribbenene, der anvendes, er flade ribben. Hvis grillsaucen bliver for tyk, kan den røres op med lidt koldt vand. Ribbenene kan også grilles på en havegrill.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

42438 kJ / 10143 kcal

Næringsindhold pr. 100g

644 kJ / 154 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 21,4 % 8,1 g
Kulhydrat: 14,8 % 5,6 g
Fedt: 63,8 % 11,1 g

Ingredienser

Ribben fra gris
3 kg
Vand
2½ liter
Laurbærblade
3
Groft salt
2½ tsk
Sorte peberkorn
10
Grillsauce
Vand
4 dl
Smør
50 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
200 g
Friskpresset citronsaft
½ dl
Worcestershiresauce
4 tsk
Dijonsennep
3 spsk
Groft salt
1 tsk
Flutes
300 g