Grillstegte ribben

Grillstegte ribben

60+ min
Grillstegte ribben er en amerikansk inspireret opskrift med masser af smag og kraft. Glæd dig til at smage de lækre grillede ribben i samspil med en dejlig grillsauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillstegte-ribben/

Sådan gør du

  • Del evt. ribbenene i mindre stykker (2-3 ben i hver).
  • Kom vand og ribben i en stor gryde og bring det i kog.
  • Fjern skummet. Tilsæt laurbærblade, salt og peberkorn. Kog ribbenene ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag ribbenene op og tør dem.
Grillsauce
  • Bring vand, smør og sukker i kog i en pande (ca. 21 cm i diameter). Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg.
  • Rør af og til og skrab det sukker ned, som sætter sig op ad kanten. Kog karamellen ca. 13 min. eller til den bliver lysegul.
  • Tag panden af varmen og tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Kog derefter grillsaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Pensl de kogte ribben på begge sider med grillsaucen. Læg dem på bageplader med alufolie. Grill ribbenene øverst i ovnen. Vend dem efter 2-3 min. og pensl evt. med den grillsauce, som er dryppet af.
Grill
  • Ca. 5 min.

Ribbenene, der anvendes, er flade ribben. Hvis grillsaucen bliver for tyk, kan den røres op med lidt koldt vand. Ribbenene kan også grilles på en havegrill.

Energiindhold for hele retten:

42438 kJ / 10143 kcal

Næringsindhold pr. 100g

644 kJ / 154 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 21,4 % 8,1 g
Kulhydrat: 14,8 % 5,6 g
Fedt: 63,8 % 11,1 g
Mere inspiration

Marinerede spareribs med salat - når du hellere vil stege i ovnen.

Spareribs
60+ min
Spareribs
(17)

Ingredienser

3 kg Ribben fra gris
2½ liter Vand
3 Laurbærblade
2½ tsk Groft salt
10 Sorte peberkorn
Grillsauce
4 dl Vand
50 g Smør
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
½ dl Friskpresset citronsaft
4 tsk Worcestershiresauce
3 spsk Dijonsennep
1 tsk Groft salt
300 g Flutes