Grøn karrygryde med myntedressing

Grøn karrygryde med myntedressing

45 min
En dejlig krydret gryderet med eksotisk smag af kokosmælk og karrypasta. Og med fin kontrast fra den iskolde kvark med mynte.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 1 min. Tilsæt karrypasta, vand, kartofler, løg og salt. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Tag 4-5 kartofler op af gryden, mos dem og kom dem tilbage i gryden sammen med kokosmælk og æbler. Bring karrygryden i kog og smag til.
  • Rør imens kvark sammen med mynte, sukker, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Server den grønne karrygryde sammen med myntedressing og lune naanbrød.

Vil du have en tykkere sauce, kan du mose et par ekstra kartofler.

Energiindhold for hele retten:

8422 kJ / 2013 kcal

Næringsindhold pr. 100g

335 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 23,9 % 4,7 g
Kulhydrat: 54 % 10,6 g
Fedt: 22,1 % 2 g

Ingredienser

15 g Smør
300 g Skinkekød i tern
2 spsk Grøn karrypasta
3 dl Vand
500 g Skrubbede små kartofler
4 Løg i halve (ca. ca. 300 g)
1 tsk Groft salt
1 dåse Light kokosmælk (ca. 165 ml)
3 Rødkindede æbler i både, fx summerred (ca. ca. 300 g)
2½ dl Kvark
3 spsk Hakkede mynteblade
¼ tsk Sukker
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
240 g Lune naanbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk