Grøn suppe med skaldyr

En dejlig varmende suppe til de kolde dage. Sprængfyldt med C-vitaminer fra grønkål, æble og lime. Og med et lille luksuriøst pift af skaldyr. Den grønne suppe er lavet på basis af den færdige thaisuppe fra Arla Karolines Køkken®, så der er ikke meget arbejde at gøre for dig, før du kan sætte dejlig aftensmad på bordet. Så server grøn suppe med skaldyr på dage, hvor det skal gå lidt stærkt, men hvor du alligevel gerne vil sørge for at familien får god mad med fisk og skaldyr og som er rig på grøntsager og frugt.
Ingredienser
Suppe
1 liter
Thaisuppe
|
|
---|---|
2
Finthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
200 g
Frossen, hakket grønkål
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Frossen skaldyrsmix
|
Topping
2
Røde æbler i små tern (ca. 250 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
1½ spsk
Friskpresset limesaft
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
Tilbehør
260 g
Naanbrød
|
---|
Sådan gør du
Suppe
Topping
Du kan bruge frisk grønkål, som du blancherer, fjerner ribberne fra og hakker fint. Beregn ca. 300 g friske blade med ribber, men uden stok. Hvis du bruger friske skaldyr (fx rejer, blåmuslinger og jomfruhummerhaler), skal du pille og rense dem, inden du kommer dem i suppen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7624 kJ / 1822 kcal
Næringsindhold pr. 100g
345 kJ / 82 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 19,3 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 52,2 % | 10,6 g |
Fedt: | 28,5 % | 2,7 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
