Grøn suppe med skaldyr

20 min
Grøn suppe med skaldyr

En dejlig varmende suppe til de kolde dage. Sprængfyldt med C-vitaminer fra grønkål, æble og lime. Og med et lille luksuriøst pift af skaldyr. Den grønne suppe er lavet på basis af den færdige thaisuppe fra Arla Karolines Køkken®, så der er ikke meget arbejde at gøre for dig, før du kan sætte dejlig aftensmad på bordet. Så server grøn suppe med skaldyr på dage, hvor det skal gå lidt stærkt, men hvor du alligevel gerne vil sørge for at familien får god mad med fisk og skaldyr og som er rig på grøntsager og frugt.

Ingredienser

Suppe

1 liter Thaisuppe
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
200 g Frossen, hakket grønkål
¾ tsk Groft salt
300 g Frossen skaldyrsmix

Topping

2 Røde æbler i små tern (ca. 250 g)
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1½ spsk Friskpresset limesaft
2 dl Frisk koriander

Tilbehør

260 g Naanbrød

Sådan gør du

Suppe

  • Bring suppe, løg, grønkål og salt i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog suppen ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Kom skaldyrene i suppen, bring den atter i kog og smag til.

Topping

  • Vend æbleternene med limeskal og -saft.
  • Kom den grønne suppe i en varm skål. Drys lidt æbletern og koriander på suppen og server resten ved siden af sammen med naanbrød.

Du kan bruge frisk grønkål, som du blancherer, fjerner ribberne fra og hakker fint. Beregn ca. 300 g friske blade med ribber, men uden stok. Hvis du bruger friske skaldyr (fx rejer, blåmuslinger og jomfruhummerhaler), skal du pille og rense dem, inden du kommer dem i suppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7624 kJ / 1822 kcal

Næringsindhold pr. 100g

345 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 19,3 % 3,9 g
Kulhydrat: 52,2 % 10,6 g
Fedt: 28,5 % 2,7 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/gron-suppe-med-skaldyr/