Grøntsagsbøf med brun sovs og bløde løg

45 min
Grøntsagsbøf med brun sovs og bløde løg

Velsmagende grøntsagsbøf med brun sovs og bløde løg - fuld af umami. Prøv denne grøntsagsbøf af edamamebønner de dage, hvor du gerne vil spise mere grønt.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Bløde løg

25 g Smør
3 Løg i halve, tynde ringe (ca. 225 g)
3 dl Vand

Grøntsagsbøf

1 spsk Chiafrø
3 spsk Vand
200 g Optøede, bælgede edamamebønner
1 Lille løg (ca. 50 g)
2 spsk Solsikkekerner
2 spsk Koncentreret tomatpuré
1 spsk Sojasauce
2 tsk Tørret salvie
1 tsk Groft salt
30 g Hvedemel
10 g Smør

Brun sovs

¼ liter Madlavningsfløde
1 tsk Sojasauce
½ tsk Groft salt
1½ spsk Saucejævner

Tilbehør

1 kg Kogte kartofler
2 Røde æbler i tern (ca. 300 g)
200 g Dampede ærter

Sådan gør du

Bløde løg

  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg løgene ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør jævnligt.
  • Kom vand i panden og lad det koge i ca. 2 min. Hæld vandet (ca. 1½ dl) fra løgene over i en lille tykbundet gryde - brug evt. en sigte.
  • Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i yderligere ca. 2 min., tag dem op og gem dem.
  • Tør panden af.

Grøntsagsbøf

  • Kom imens chiafrø og vand i en stor skål. Rør blandingen godt og lad den stå på køkkenbordet i ca. 10 min.
  • Hak edamamebønner, løg, solsikkekerner, tomatpuré, sojasauce, salvie, salt og peber i en foodprocessor i ca. 5 sek.
  • Kom blandingen i skålen med chiafrø, tilsæt mel og rør det hele godt igennem.
  • Lad smørret blive gyldent i panden.
  • Form 4 bøffer af grøntsagsblandingen og steg dem ved jævn varme i ca. 3 min. på hver side. Hold dem varme sammen med løgene.

Brun sovs

  • Bring vandet fra løgene i kog i gryden.
  • Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce og salt og bring saucen i kog.
  • Pisk saucejævner i og kog saucen ved svag varme og under omrøring i yderligere ca. 1 min.
  • Tilsæt kulør, smag til og server med det øvrige tilbehør.

Når du vælger grøntsager i stedet for kød, er det godt at tænke umami ind. Umami er grundsmagen, som kan defineres som det lidt diffuse begreb, velsmag - som vi bl.a. får fra kød. Koncentreret tomatpuré og sojasauce, som vi har brugt i plantefarsen, indeholder umami.

Du kan udskifte salvie med andre krydderurter, fx timian.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9352 kJ / 2235 kcal

Næringsindhold pr. 100g

341 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 13,7 % 2,8 g
Kulhydrat: 54,5 % 10,9 g
Fedt: 31,8 % 2,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsbof-med-brun-sovs-og-blode-log/