Grøntsagsfrikadeller - til baby

Grøntsagsfrikadeller - til baby

30 min
Fryseegnet
Grøntsagsfrikadeller er nemme at lave og gode at have i fryseren som tilbehør til frokost, aftensmad eller madpakken. Grøntsagsfrikadellerne er velegnede til babyer i alderen 9-12 mdr.

Sådan gør du

  • Kog kartofler, gulerødder og jordskokker i usaltet vand og under låg i 15-20 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre ved kraftig varme og uden låg. Blend grøntsagerne fx med en stavblender og tilsæt æg, ost og de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Form farsen til små grøntsagsfrikadeller, fx med en teske. Steg dem ved jævn til kraftig varme, ca. 4 min. på hver side - til de er gyldne og gennemstegte.
Serveringsforslag
  • Server 3-4 grøntsagsfrikadeller med kogte grøntsager og drikkeklar tilskudsblanding i en kop.

Brug eventuelt en anden grøntsagskombination end gulerødder og jordskokker, fx broccoli og edamamebønner.

Energiindhold for hele retten:

2888 kJ / 690 kcal

Næringsindhold pr. 100g

675 kJ / 161 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 17,8 % 7,1 g
Kulhydrat: 35,2 % 14 g
Fedt: 47 % 8,6 g

Ingredienser

1 Kartoffel i mindre stykker (ca. 75 g)
1 Gulerod i grove stykker (ca. 50 g)
75 g Jordskokker i grove stykker
1 Æg
50 g Revet mozzarellaost
50 g Finvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
1 Fintrevet løg (ca. 50 g)
evt. ¼ tsk Groft salt
25 g Smør
Serveringsforslag
Kogte, blandede grøntsager i stave, fx gulerødder og jordskokker
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk