Grøntsagsfrikadeller - til baby

Grøntsagsfrikadeller - til baby

30 min
Fryseegnet
Grøntsagsfrikadeller er nemme at lave og gode at have i fryseren som tilbehør til frokost, aftensmad eller madpakken. Grøntsagsfrikadellerne er velegnede til babyer i alderen 9-12 mdr.

Sådan gør du

  • Kog kartofler, gulerødder og jordskokker i usaltet vand og under låg i 15-20 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre ved kraftig varme og uden låg. Blend grøntsagerne fx med en stavblender og tilsæt æg, ost og de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Form farsen til små grøntsagsfrikadeller, fx med en teske. Steg dem ved jævn til kraftig varme, ca. 4 min. på hver side - til de er gyldne og gennemstegte.
Serveringsforslag
  • Server 3-4 grøntsagsfrikadeller med kogte grøntsager og drikkeklar tilskudsblanding i en kop.
Tip

Brug eventuelt en anden grøntsagskombination end gulerødder og jordskokker, fx broccoli og edamamebønner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2888 kJ / 690 kcal

Næringsindhold pr. 100g

675 kJ / 161 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 17,8 % 7,1 g
Kulhydrat: 35,2 % 14 g
Fedt: 47 % 8,6 g

Ingredienser

Kartoffel i mindre stykker (ca. 75 g)
1
Gulerod i grove stykker (ca. 50 g)
1
Jordskokker i grove stykker
75 g
Æg
1
Revet mozzarellaost
50 g
Finvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
50 g
Fintrevet zittauerløg (ca. 50 g)
1
Groft salt
evt. ¼ tsk
Smør
25 g
Serveringsforslag
Kogte, blandede grøntsager i stave, fx gulerødder og jordskokker