Grøntsagsfrikadeller - til baby

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Grøntsagsfrikadeller er nemme at lave og gode at have i fryseren som tilbehør til frokost, aftensmad eller madpakken. Grøntsagsfrikadellerne er velegnede til babyer i alderen 9-12 mdr.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 25 små frikadeller

Antal portioner

  • 1 kartoffel i mindre stykker (ca. 75 g)
  • 1 gulerod i grove stykker (ca. 50 g)
  • 75 g jordskokker i grove stykker
  • 1 æg
  • 50 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15% Mozerella 30+
  • 50 g finvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
  • 1 fintrevet zittauerløg (ca. 50 g)
  • evt. ¼ tsk groft salt
  • 25 g smør

Serveringsforslag

  • kogte, blandede grøntsager i stave, fx gulerødder og jordskokker
  • Baby & Me Organic® drikkeklar tilskudsblanding fra 6 mdr

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog kartofler, gulerødder og jordskokker i usaltet vand og under låg i 15-20 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre ved kraftig varme og uden låg. Blend grøntsagerne fx med en stavblender og tilsæt æg, ost og de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Form farsen til små grøntsagsfrikadeller, fx med en teske. Steg dem ved jævn til kraftig varme, ca. 4 min. på hver side - til de er gyldne og gennemstegte.

Serveringsforslag

Server 3-4 grøntsagsfrikadeller med kogte grøntsager og drikkeklar tilskudsblanding i en kop.

Tip

Brug eventuelt en anden grøntsagskombination end gulerødder og jordskokker, fx broccoli og edamamebønner.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 47 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag