Grøntsagsfrikassé og parmakylling

30 min
Grøntsagsfrikassé og parmakylling

En dejlig grøntsagsfrikassé med mild ostesmag. Nem at lave, da vi bruger en færdig ostesauce. Hertil sprøde kyllingebidder med masser af smag fra parmaskinken.

Ingredienser

Parmakylling

500 g Renset kyllingefilet
4 skiver Parmaskinke - tyndt skåret (ca. 50 g)
Friskkværnet peber
25 g Smør

Grøntsagsfrikassé

1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
3 Gulerødder i stave (ca. 200 g)
3 Persillerødder i stave (ca. 200 g)
3 Rødløg i tykke både (ca. 200 g)
4 dl Ostesauce
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Hakket persille

Tilbehør

1 kg Kogte kartofler

Sådan gør du

Parmakylling

  • Tør kyllingefileterne og skær dem i 8 skrå strimler, der er nogenlunde lige tykke.
  • Del parmaskinken i 8 stykker og læg skinken henover kyllingestrimlerne. Pres skinken fast og drys med peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun parmakyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side.
  • Skru ned til jævn varme og steg kødet 2-3 min. på hver side.

Grøntsagsfrikassé

  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Kom gulerødder, persillerødder og løg i det kogende vand, bring atter i kog og kog i ca. 1 min. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.
  • Bring ostesaucen i kog i gryden og vend forsigtig grøntsager, persille, salt og peber i.
  • Smag til og server straks sammen med kogte kartofler og parmakylling.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9706 kJ / 2320 kcal

Næringsindhold pr. 100g

236 kJ / 56 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 28,7 % 4 g
Kulhydrat: 44 % 6,1 g
Fedt: 27,3 % 1,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsfrikasse-og-parmakylling/