Grøntsagsfrikassé og parmakylling

Bedømmelse

(0 vurderinger)

En dejlig grøntsagsfrikassé med mild ostesmag. Nem at lave, da vi bruger en færdig ostesauce. Hertil sprøde kyllingebidder med masser af smag fra parmaskinken.

Ingredienser

Antal portioner

Parmakylling

  • 500 g renset kyllingefilet
  • 4 skiver parmaskinke - tyndt skåret (ca. 50 g)
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Grøntsagsfrikassé

  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 gulerødder i stave (ca. 200 g)
  • 3 persillerødder i stave (ca. 200 g)
  • 3 rødløg i tykke både (ca. 200 g)
  • 4 dl Karolines Køkken® Mild ost Pastasauce Mild ost Pastasauce
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakket kruspersille

Pynt

  • kviste af kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Parmakylling

Tør kyllingefileterne og skær dem i 8 skrå strimler, der er nogenlunde lige tykke. Del parmaskinken i 8 stykker og læg skinken henover kyllingestrimlerne. Pres skinken fast og drys med peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun parmakyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg kødet 2-3 min. på hver side.

Grøntsagsfrikassé

Bring imens vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Kom gulerødder, persillerødder og løg i det kogende vand, bring atter i kog og kog i ca. 1 min. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag. Bring ostesaucen i kog i gryden og vend forsigtig grøntsager, persille, salt og peber i. Smag til og server straks sammen med kogte kartofler og parmakylling.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde: