Grøntsagsfrikassé og parmakylling

Grøntsagsfrikassé og parmakylling

30 min
En dejlig grøntsagsfrikassé med mild ostesmag. Nem at lave, da vi bruger en færdig ostesauce. Hertil sprøde kyllingebidder med masser af smag fra parmaskinken.
https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsfrikasse-og-parmakylling/

Sådan gør du

Parmakylling
  • Tør kyllingefileterne og skær dem i 8 skrå strimler, der er nogenlunde lige tykke. Del parmaskinken i 8 stykker og læg skinken henover kyllingestrimlerne. Pres skinken fast og drys med peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun parmakyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg kødet 2-3 min. på hver side.
Grøntsagsfrikassé
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Kom gulerødder, persillerødder og løg i det kogende vand, bring atter i kog og kog i ca. 1 min. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag. Bring ostesaucen i kog i gryden og vend forsigtig grøntsager, persille, salt og peber i. Smag til og server straks sammen med kogte kartofler og parmakylling.
Energiindhold for hele retten:

9719 kJ / 2323 kcal

Næringsindhold pr. 100g

237 kJ / 57 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 28,7 % 4 g
Kulhydrat: 44,1 % 6,1 g
Fedt: 27,2 % 1,7 g
Mere inspiration

Klassisk lammefrikassé med forårets spæde grøntsager.

Lammefrikassé
1 time
Lammefrikassé
(9)

Ingredienser

Parmakylling
500 g Renset kyllingefilet
4 skiver Parmaskinke - tyndt skåret (ca. 50 g)
Friskkværnet peber
25 g Smør
Grøntsagsfrikassé
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
3 Gulerødder i stave (ca. 200 g)
3 Persillerødder i stave (ca. 200 g)
3 Rødløg i tykke både (ca. 200 g)
4 dl Ostesauce
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Hakket kruspersille
Pynt
Kviste af kruspersille
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler