Grøntsagsspaghetti med persillepesto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

30 min

Grøntsagsspaghetti med hjemmelavet persillepesto - nem og lækker mad med masser af grønt til en travl hverdagsaften!

Ingredienser

Antal portioner

Pesto

  • 250 g tørret hvid spaghetti
  • 250 g grønne bønner
  • 250 g grøn squash i spaghettitynde strimler

Pynt

  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • skyllet rucolasalat

Tilbehør

  • 250 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Pesto

Kom persille, valnødder, citronsaft og de øvrige ingredienser i en blender og blend til pestoen får en jævn konsistens. Smag til.

Kog spaghettien efter anvisning på pakken - til den er mør uden at være blød. Lad bønnerne koge med de sidste 5 min. og squashstrimlerne det sidste minut. Tag 1 dl af kogevandet fra og hæld spaghetti og grøntsager til afdrypning i et dørslag.

Rør den ene dl kogevand i pestoen. Kom grøntsagsspaghettien tilbage i gryden sammen med pesto, rucolasalat og mozzarella og vend spaghettiretten let sammen. Drys med salt og peber, pynt med rucolasalat og server med brød til.

Tip

Der findes forskellige specialredskaber til at lave tynde strimler af grøntsager, fx en julienneskærer eller andre deciderede maskiner. Det er dog muligt at lave strimler med en almindelig kartoffelskræller eller tyndskræller; det giver blot en lidt bredere strimmel.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: