Grøntsagsspaghetti med persillepesto

Grøntsagsspaghetti med persillepesto

30 min
Grøntsagsspaghetti med hjemmelavet persillepesto - nem og lækker mad med masser af grønt til en travl hverdagsaften!
https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsspaghetti-med-persillepesto/

Sådan gør du

Persillepesto
  • Kom persille, valnødder, citronsaft og de øvrige ingredienser i en blender og blend til pestoen får en jævn konsistens. Smag til.
Grøntsagsspaghetti
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
  • Kog spaghettien ca. 5 min. og tilsæt bønner. Kog i yderligere 3-5 min. til spaghettien er mør uden at være blød – kog squashstrimlerne med det sidste minut.
  • Tag 1 dl af kogevandet fra og lad spaghetti og grøntsager dryppe af i et dørslag.
  • Rør den ene dl kogevand i pestoen.
  • Hæld grøntsagsspaghettien tilbage i gryden sammen med pesto, rucolasalat og ost og vend let sammen.
  • Kom retten i en stor varm skål og drys med salt og peber. Pynt med rucolasalat og server med brød til.

Der findes forskellige specialredskaber til at lave tynde strimler af grøntsager, fx en julienneskærer eller andre deciderede maskiner. Det er dog muligt at lave strimler med en almindelig kartoffelskræller eller tyndskræller; det giver blot en lidt bredere strimmel.

Energiindhold for hele retten:

11851 kJ / 2832 kcal

Næringsindhold pr. 100g

621 kJ / 149 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 16,7 % 6,1 g
Kulhydrat: 53,5 % 19,5 g
Fedt: 29,8 % 5 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Persillepesto
75 g Skyllet bredbladet persille
25 g Valnøddekerner
½ dl Friskpresset citronsaft
2 Små, knuste fed hvidløg
1 spsk Olivenolie
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt
Grøntsagsspaghetti
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret spaghetti
250 g Grønne bønner
250 g Grøn squash i spaghettitynde strimler
75 g Skyllet rucolasalat
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
Pynt
Groft salt
Friskkværnet peber
Skyllet rucolasalat
Tilbehør
250 g Groft flute