Grov croque madame med smilende æg
&format=webp)
En lækker croque madame, som har det hele, bortset fra masser af tunge kalorier. Her er en ny version af toasten - grov croque madame med smilende æg, kalder vi den. Brødet er rugbrød, osten er en lettere version, spejlægget har vi skiftet ud med et smilende æg og i stedet for bacon er der parmaskinke i toasten. Så kunne du tænke at forkæle dig selv eller en du holder af, med en croque madame uden den tynger alt for meget i kalorieregnskabet er denne et godt bud.
Ingredienser
Croque madame
1 dl
Skyr naturel
|
|
---|---|
¾ spsk
Dijonsennep
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
4 skiver
Ristet groft rugbrød (ca. 240 g)
|
|
---|---|
2 skiver
Parmaskinke (ca. 25 g)
|
|
2 skiver
Havarti ost
|
Smilende æg
2
Æg
|
---|
Salat
50 g
Babyspinatblade
|
|
---|---|
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
1½ spsk
Balsamico glaze
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
|
Groftkværnet peber
|
Sådan gør du
Croque madame
Smilende æg
Salat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan lave din egen balsamico glaze. Kom 1 dl mørk balsamicoeddike i en lille gryde. Bring eddiken i kog og kog den ved jævn til kraftig varme i 4-5 min. til der er ca. 2 spsk sirupsagtig balsamico glaze tilbage.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
464 kJ / 111 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,8 g |
Protein: | 6,5 g |
Fedt: | 3,4 g |
Kulhydrat: | 13,4 g |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.
