Grovbirkes
1 time
Fryseegnet
•
&format=webp)
Disse grove morgenstykker kalder vi grovbirkes, fordi dejen er rullet ud og lagt sammen, så de ligner "rigtige birkes". Der er dog ingen lag med smør imellem, så det er faktisk mere en grovbolle og hytteosten gør dejen saftig og lækker. Synes du, der skal birkes på dine grovbirkes - så kommer du bare det. Uanset, hvad vi kalder dem, så er grovbirkes rigtig gode på morgenbordet, til et mellemmåltid - og de kan tages med i madpakken eller i picnickurven til skovturen.
Ingredienser
Grovbirkes
½ liter
Vand
|
|
---|---|
100 g
5-kornsblanding (ca. 1½ dl)
|
50 g
Gær
|
|
---|---|
1½ dl
Mælk
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Akaciehonning
|
|
100 g
Hytteost
|
|
400 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
Pensling
Mælk
|
---|
Sådan gør du
Grovbirkes
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Synes du der skal birkes på "grovbirkes" - så drys birkes på, når du har penslet med mælk.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
638 kJ / 153 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2 g |
Protein: | 5,5 g |
Fedt: | 2 g |
Kulhydrat: | 27,7 g |
