Grove æbleskiver med blåbærsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Der er perlespelt og hakkede mandler i de grove æbleskiver. Det bliver de nok ikke ligefrem sunde af, men det giver fylde og bid til oplevelsen.

Ingredienser

32 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 25 g gær
  • 3 æg
  • 2 tsk fintrevet appelsin- eller citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk sukker
  • 125 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 2¼ dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 80 g perlespelt (ca. 1 dl)
  • 1 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g hakkede, smuttede mandler
  • 50 g smeltet smør
  • 1 dl blåbærsirup
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft - eller citronsaft
  • 8 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Lun blandingen (lillefingervarm). Kom blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Rør æg, appelsinskal, sukker og de 2 slags mel i dejen. Dæk dejen med fx et låg og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Skyl imens perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Lad kernerne køle lidt af og vend dem i dejen sammen med mandlerne.

Lad en æbleskivepande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom en smule fedtstof i hvert hul og fyld næsten hullerne med dej - ca. 2 spsk dej pr. hul. Bag æbleskiverne ved kraftig- jævn varme i ca. 2 min. Vend æbleskiverne og steg dem i yderligere ca. 3 min. - vend dem af og til. Hold æbleskiverne varme - fx i ovnen og bag resten.

Server æbleskiverne med blåbærsirup, friskpresset appelsinsaft og sukker.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,4 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: