Grove horn med skinke og ost

Grove horn med skinke og ost

60+ min
Fryseegnet
Et dejligt rustikt horn med mad i - lidt a la pølsehorn. Lige til at have med på farten - i skole, til sport, på arbejde, i naturen, i bilen, i toget......

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 18 min. ved 200° - varmluft.

  • Bring vand og rugkerner i kog i en lille gryde og kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Køl kernerne lidt af og hæld blandingen i en skål. Tilsæt det syrnede produkt og havregryn. Rør gæren ud heri. Tilsæt olie, salt og speltmel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og bank - på et godt meldrysset bord - hver portion ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter). Del hver dejplade i 8 trekanter.
  • Bland de søde kartofler, skinke, ost, oregano og salt. Fordel fyldet i den bredde ende på dejtrekanterne - ca. 3 spsk pr. trekant. Fold siderne lidt op om fyldet, rul dejen til horn og læg dem på plader med bagepapir - med lukningen nedad. Lad hornene efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl hornene med vand og pynt dem med havregryn. Bag de grove horn midt i ovnen, til de er gyldne.
Variation

I stedet for søde kartofler i fyldet kan du bruge almindelige kartofler eller gulerødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11603 kJ / 2773 kcal

Næringsindhold pr. 100g

727 kJ / 174 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,1 g
Protein: 18,3 % 7,8 g
Kulhydrat: 60,1 % 25,7 g
Fedt: 21,6 % 4,2 g

Ingredienser

Vand
3 dl
Knækkede rugkerner (ca. 1¼ dl)
100 g
A38 naturel
2 dl
Finvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
50 g
Gær
25 g
Rapsolie
2 tsk
Groft salt
1½ tsk
Sigtet speltmel (ca. 7 dl)
400 g
Fintrevne søde kartofler (ca. 300 g)
4
Kogt, røget skinke i tern
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
100 g
Tørret oregano
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Pensling
Vand
Pynt
Havregryn