Grundlovsdagskage
Grundlovsdagskagen over dem alle... En kage pyntet som det danske flag passer perfekt til grundlovsdag, fødselsdage og flagdage. Denne grundlovsdagskage består af en lækker sprød kiksebund, blød vaniljefromage og så er kagen toppet med forskellige lækre røde bær.
Ingredienser
Kiksebund
|
3
Æggehvider (ca. 1 dl)
|
|
|---|---|
|
200 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
|
|
|
100 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
|
100 g
Knuste saltkiks, fx TUC kiks
|
Fromage
|
7 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
2
Vaniljestænger
|
|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
|
½ liter
Piskefløde
|
|
|
4 dl
Creme fraiche
|
|
|
4 dl
Kvark eller græsk yoghurt
|
|
Smeltet smør til pensling
|
|
|---|---|
|
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
|
|
750 g
Blandede bær, fx hindbær, jordbær og ribs
|
Sådan gør du
Kiksebund
Fromage
Sådan samler du kagen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du ikke har en firkantet form, kan du bruge en rund springform (ca. 26 cm i diameter).
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
867 kJ / 207 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 4,3 g |
| Fedt: | 11,2 g |
| Kulhydrat: | 22,3 g |
Grundlovsdagskagen over dem alle... En kage pyntet som det danske flag passer perfekt til grundlovsdag, fødselsdage og flagdage. Denne grundlovsdagskage består af en lækker sprød kiksebund, blød vaniljefromage og så er kagen toppet med forskellige lækre røde bær.