Gulerods-ispinde med skyr og ingefær

8 timer
Arbejdstid: 35 min
Gulerods-ispinde med skyr og ingefær

Skønne ispinde med gulerod og skyr. Det er is på en helt ny måde - både forfriskende og læskende.

Ingredienser

3 dl Vand
4 Gulerødder i mindre stykker (ca. 250 g)
25 g Skrællet frisk ingefær i mindre stykker
4 spsk Akaciehonning
2 spsk Sukker
4 Æggeblommer (ca. 4 spsk)
75 g Sukker (ca. ¾ dl)
3 dl Skyr naturel
1 dl Mælk
4 tsk Friskpresset citronsaft
8- 10 Ispindeforme (ca. 1¼ dl)
8- 10 Træispinde

Pynt

Smeltet mørk chokolade
Hakkede usaltede pistacienødder

Sådan gør du

  • Bring vand og gulerødder i kog og kog ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp gulerødderne tørre.
  • Kom gulerødder, ingefær, honning og sukker i en foodprocessor og kør det i ca. 20 sek. til en jævn puré.
  • Stil puréen i køleskabet i ca. ½ time - til den er helt kold.
  • Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Vend gulerodspuréen i.
  • Rør skyr og mælk sammen og vend det i gulerodsblandingen sammen med citron. Smag til.
  • Hæld isblandingen i en ismaskine og kør i ca. 40 min.
  • Fordel isen i isforme.
  • Stil dem i fryseren i mindst 6 timer - sæt ispinde i efter ca. 1 time.
  • Pynt ispindene med smeltet mørk chokolade og pistacienøddekerner.
  • Dyp dem halvt i chokolade og drys med nødder eller træk tynde chokoladestriber på isene. Find din helt egen dekoration.

Har du ikke en ismaskine kan du fryse isblandingen direkte i isforme. Lad dem fryse natten over. Frisk ingefær har en meget fremtrædende smag, så smag til efter din egen smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5015 kJ / 1199 kcal

Næringsindhold pr. 100g

405 kJ / 97 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 17,5 % 4,2 g
Kulhydrat: 68,3 % 16,3 g
Fedt: 14,2 % 1,6 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gulerods-ispinde-med-skyr-og-ingefar/