Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

60+ min
Fryseegnet
Gulerodsbrud er perfekte til morgenbordet eller den store brunch. Gulerodsbrud er meget nemme at bage, og du kan hurtigt få friskbagte boller. Gulerodsbrud smager herligt og er dejligt svampede. Bag ekstra gulerodsbrud til fryseren - disse gulerodsbrud er nemlig også lækre til både madpakke og sandwich - de er lidt flade og er gode at have med på farten.
https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodsbrud/

Sådan gør du

Gulerodsbrud
  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt halvdelen af melet, smør, salt og sukker.
  • Tilsæt gulerødder og solsikkekerner (gem nogle til pynt) - og resten af melet.
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Dyp 2 spiseskeer i varmt vand og form ca. 10 rustikke boller ved at sætte klumper af den bløde dej (ca. 1½ dl pr. bolle) på en plade med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag bollerne midt i ovnen - til de er gyldne ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Jutsér gærmængden ned til 10 g og lad dejen koldhæve natten over i køleskabet. Så er der nybagte gulerodsbrud på morgenbordet.

Du kan bruge mange andre grøntsager end gulerødder, prøv fx at lave regnbuebrud med en blanding af græskar, rødbede og squash. Rodfrugter er også geniale i disse boller. Du kan udskifte mælken med et syrnet produkt blandet med vand. Hvis du fx bruger skyr eller græsk inspireret yoghurt, så tilsæt kun 2 dl af produktet og en ekstra dl vand.

Bag en stor portion og kom dem i fryseren, så har du hele tiden mulighed for at tage boller ud og varme dem, når der er brug for det.

Energiindhold for hele retten:

13413 kJ / 3206 kcal

Næringsindhold pr. 100g

941 kJ / 225 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 11,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 62,2 % 34,4 g
Fedt: 26,6 % 6,8 g
Mere inspiration

Endnu et lækkert bagværk med gulerødder.

Gulerodsboller
60+ min
Gulerodsboller
(86)

Ingredienser

Gulerodsbrud
½ liter Mælk
25 g Gær
600 g Hvedemel
50 g Smeltet smør
2 tsk Groft salt
4 tsk Rørsukker eller sukker
3 Groftrevne gulerødder (ca. 150 g)
75 g Solsikkekerner (ca. 1 dl)