Gulerodshummus

Gulerodshummus

1 time
Lækkert alternativ til den klassiske kikærtehummus . Gulerodshummus er både sød og frisk og smager godt som tilbehør til diverse brød- og grøntsagsstænger.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - varmluft.

  • Læg gulerødderne på et stykke bagepapir og fordel olivenolie og salt herpå. Pak papiret godt omkring gulerødderne og bag dem midt i ovnen til de er helt møre. Lad gulerødderne køle af.
  • Kom gulerødderne i en foodprocessor og kør et øjeblik til gulerødderne er finthakkede. Tilsæt yoghurt, citronsaft, spidskommen og salt og blend til blandingen er helt glat. Smag til.
  • Anret gulerodshummus i en skål og server med agurkestænger og rugbrødschips.
Energiindhold for hele retten:

4008 kJ / 958 kcal

Næringsindhold pr. 100g

490 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 6,8 % 2 g
Kulhydrat: 37,6 % 10,8 g
Fedt: 55,6 % 7,4 g
Mere inspiration

Klassisk dip - i hjemmelavet udgave....

Holiday dip
10 min
Holiday dip
(6)

Ingredienser

4 Skrællede gulerødder (ca. 250 g)
½ spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
100 g Græsk yoghurt
½ spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Stødt spidskommen
¼ tsk Groft salt
Tilbehør
1 Agurk i stave (ca. 300 g)
150 g Rugbrødschips med salt