Gulerodshummus med citron og dildfrø

Bedømmelse

(11 vurderinger)

1 timer

Som alternativ til en kikærtehumus er denne gulerodsdip genial. Den er sød og frisk og smager godt som tilbehør til f.eks fisk eller som pesto på brød.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • dildkviste
  • blå birkes

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg gulerødderne på et stykke alufolie og fordel olivenolie og salt herpå. Pak folien godt omkring gulerødderne og bag dem midt i ovnen til de er helt møre. Lad gulerødderne køle af og kom dem i en foodprocessor. Blend et øjeblik til gulerødderne er finthakkede. Tilsæt yoghurt, citronsaft og dildfrø og blend til blandingen er helt glat. Smag til.

Anret gulerodshummus i en skål og pynt med dildkviste og blå birkes.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 1190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 38 %

Print

Kilde: