Gulerodshummus

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

1 timer

Lækkert alternativ til den klassiske kikærtehummus . Gulerodshummus er både sød og frisk og smager godt som tilbehør til diverse brød- og grøntsagsstænger.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 skrællede gulerødder (ca. 250 g)
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 agurk i stave (ca. 300 g)
  • 150 g rugbrødschips med salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg gulerødderne på et stykke bagepapir og fordel olivenolie og salt herpå. Pak papiret godt omkring gulerødderne og bag dem midt i ovnen til de er helt møre. Lad gulerødderne køle af.

Kom gulerødderne i en foodprocessor og kør et øjeblik til gulerødderne er finthakkede. Tilsæt yoghurt, citronsaft, spidskommen og salt og blend til blandingen er helt glat. Smag til.

Anret gulerodshummus i en skål og server med agurkestænger og rugbrødschips.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - varmluft.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: