Gulerodshummus

Gulerodshummus

1 time
Lækkert alternativ til den klassiske kikærtehummus . Gulerodshummus er både sød og frisk og smager godt som tilbehør til diverse brød- og grøntsagsstænger.
https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodshummus-med-citron-og-dildfro/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - varmluft.

  • Læg gulerødderne på et stykke bagepapir og fordel olivenolie og salt herpå. Pak papiret godt omkring gulerødderne og bag dem midt i ovnen til de er helt møre. Lad gulerødderne køle af.
  • Kom gulerødderne i en foodprocessor og kør et øjeblik til gulerødderne er finthakkede. Tilsæt yoghurt, citronsaft, spidskommen og salt og blend til blandingen er helt glat. Smag til.
  • Anret gulerodshummus i en skål og server med agurkestænger og rugbrødschips.
Energiindhold for hele retten:

4510 kJ / 1078 kcal

Næringsindhold pr. 100g

551 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 7,7 % 2,5 g
Kulhydrat: 34,7 % 11,3 g
Fedt: 57,6 % 8,6 g

Ingredienser

4 Skrællede gulerødder (ca. 250 g)
½ spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
100 g Græsk yoghurt
½ spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Stødt spidskommen
¼ tsk Groft salt
Tilbehør
1 Agurk i stave (ca. 300 g)
150 g Rugbrødschips med salt