Gulerodskage-roulade

Gulerodskage-roulade

1 time
Gulerodskage-roulade er en skøn fusionskage. Fusionen mellem gulerodskage og roulade giver et resultat, der er mindst dobbelt så godt. Den lækre saftige bund af gulerodskage smurt med blød flødeostcreme - en kombination som bare fungerer. Prøv denne nemme gulerodskage-roulade næste gang lækkersulten melder sig...
https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodskage-roulade/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min ved 225° - traditionel ovn.

Gulerodskage-bund
  • Pisk æg og farin godt sammen.
  • Bland hvedemel, kartoffelmel, kanel, kardemomme, bagepulver og salt sammen og sigt det i æggeblandingen. Vend dejen sammen og tilsæt gulerødder og valnøddekerner (gem lidt til pynt).
  • Fordel dejen på en plade med bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Bag bunden midt i ovnen.
  • Strø sukker ud på et stykke bagepapir og vend den nybagte bund ud herpå - med undersiden opad.
  • Træk det bagepapir, som bunden blev bagt på, forsigtigt af. Lad kagebunden afkøle.
Flødeostcreme
  • Pisk flødeost, flormelis og citronskal sammen med en håndmixer - pas på ikke at piske for længe, så bliver cremen for tynd.
  • Tag ca. ¼ af cremen fra og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Læg sprøjteposen i køleskabet.
Sådan samler du rouladen
  • Fordel flødeostcremen på kagebunden. Rul rouladen sammen fra den korte side og læg den på et serveringsfad.
  • Sprøjt små toppe af flødeostcreme på rouladen.
  • Pynt med valnøddekerner (både hele og finthakkede) og citronmelisse.

Lav evt. rouladen dagen før den skal serveres. Rouladen er lettere at skære ud, hvis den har sat sig lidt på køl.

Energiindhold for hele retten:

12666 kJ / 3027 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1111 kJ / 266 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 7,1 % 4,6 g
Kulhydrat: 49,3 % 32,3 g
Fedt: 43,6 % 13,1 g
Mere inspiration

Vild med roulade? Prøv også denne roulade med hvid chokoladecreme og årstidens bær.

Relateret video
Gulerodskage-roulade

Ingredienser

Gulerodskage-bund
3 Æg
150 g Brun farin
1 dl Hvedemel (ca. 60 g)
¾ dl Kartoffelmel (ca. 60 g)
2 tsk Stødt kanel
1 tsk Stødt kardemomme
½ tsk Bagepulver
¼ tsk Fint salt
2 Fintrevne gulerødder (ca. 150 g)
50 g Finthakkede valnøddekerner
Sukker
Flødeostcreme
400 g Flødeost
100 g Flormelis
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Pynt
Citronmelisseblade
Valnøddekerner