Gulerodssalat med hasselnødder
15 min
•
&format=webp)
Farverig gulerodssalat, der både glæder øjet og ganen. Gulerødder og hasselnødder giver dejlig sprødhed til salaten og den cremede salatost giver fylde og smag. Gulerodssalaten er hurtig at lave - og du bruger olien fra osten til dressing. Lækker gulerodssalat, der kan serveres som tilbehør - og som kan stå alene til frokost med et godt brød til.
Ingredienser
Gulerodssalat
6
Gulerødder, gerne blandede farver (ca. 450 g)
|
|
---|---|
150 g
Salatost i tern i olie
|
|
1 dl
Ristede hasselnøddekerner
|
Dressing
3 spsk
Olie (fra salatosten)
|
|
---|---|
1 tsk
Hvidvinseddike
|
|
¼ tsk
Friskkværnet peber
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Pynt
½ dl
Basilikumblade
|
---|
Sådan gør du
Gulerodssalat
Dressing
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Gulerødderne kan også skæres i helt tynde skiver, fx på et mandolinjern.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
980 kJ / 234 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,3 g |
Protein: | 3,9 g |
Fedt: | 21,9 g |
Kulhydrat: | 6,1 g |
