Svampegryde med nøddedrys og mosede kartofler
30 min

Svampegryde med nøddedrys og mosede kartofler

En fin vegetarisk gryderet med sprødt drys af hasselnødder, porretop og citronskal. Serveret med mosede kartofler med smør...og den er hjemme.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svampegryde med nøddedrys og mosede kartofler

En fin vegetarisk gryderet med sprødt drys af hasselnødder, porretop og citronskal. Serveret med mosede kartofler med smør...og den er hjemme.

Antal portioner

Svampegryde

  • 10 g smør
  • 225 g champignoner i halve og kvarte
  • 3 gulerødder i stave (ca. 200 g)
  • 3 porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk hvedemel
  • 1 dl vand
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Nøddedrys

  • 25 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 dl porretop i helt tynde ringe
  • 1 kg skællede melede kartofler i grove tern
  • ½ liter vand
  • 1 tsk havsalt, fx læsø
  • 25 g smør

Fremgangsmåde:

Svampegryde

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg champignonerne i ca. 5 min. og tag dem op. Kom gulerødder, porrer, honning og citronsaft i panden og damp grøntsagerne ved kraftig varme og under låg i ca. 2 min. Pisk vand og mel i fløden og kom blandingen i sauterpanden sammen med champignoner, salt og peber. Bring saucen i kog under omrøring og lad den koge ved svag varme i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til.

Nøddedrys

Bland nødder, citronskal og porretop.

Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til kartoflerne er godt møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne groft. Kom dem i en skål, drys med salt og fordel smørklatter over kartoflerne. Server med svampegryde og nøddedrys.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 30 %
Print