Svampegryde med nøddedrys og mosede kartofler

Svampegryde med nøddedrys og mosede kartofler

30 min
En fin vegetarisk gryderet med sprødt drys af hasselnødder, porretop og citronskal. Serveret med mosede kartofler med smør...og den er hjemme.

Sådan gør du

Svampegryde
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Steg champignonerne i ca. 5 min. og tag dem op.
  • Kom gulerødder, porrer, honning og citronsaft i panden og damp grøntsagerne ved kraftig varme og under låg i ca. 2 min.
  • Pisk vand og mel i fløden og kom blandingen i sauterpanden sammen med champignoner, salt og peber.
  • Bring saucen i kog under omrøring og lad den koge ved svag varme i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til.
Nøddedrys
  • Bland nødder, citronskal og porretop.
  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand.
  • Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til kartoflerne er godt møre.
  • Hæld vandet fra og mos kartoflerne groft.
  • Kom dem i en skål, drys med salt og fordel smørklatter over kartoflerne.
  • Server med svampegryde og nøddedrys.
Energiindhold for hele retten:

7152 kJ / 1709 kcal

Næringsindhold pr. 100g

262 kJ / 63 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 10,1 % 1,6 g
Kulhydrat: 57 % 8,8 g
Fedt: 32,9 % 2,3 g

Ingredienser

Svampegryde
10 g Smør
225 g Champignoner i halve og kvarte
3 Gulerødder i stave (ca. 200 g)
3 Porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
1 spsk Honning
1 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Hvedemel
1 dl Vand
¼ liter Madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Nøddedrys
25 g Grofthakkede hasselnøddekerner
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 dl Porretop i helt tynde ringe
1 kg Skællede melede kartofler i grove tern
½ liter Vand
1 tsk Havsalt, fx læsø
25 g Smør