Gullaschsuppe
1 time 40 min
•
Arbejdstid: 25 min
•
&format=webp)
Gullashsuppe er en varmende og krydret suppe fra Ungarn – og en af landets mest kendte retter. Den er fyldt med mørt kød, grøntsager og masser af smag. Server gullashsuppen med en klat cremefraiche og et stykke lækkert brød, der kan suge den gode sauce op. Gullashsuppe er perfekt som gæstemad eller på en kold efterårs- eller vinterdag, hvor man har lyst til noget ekstra hyggeligt og smagsrigt.
Ingredienser
500 g
Skært oksesmåkød (inderlår, bov eller klump)
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
2
Grofthakkede løg
|
|
1½ liter
Oksebouillon
|
|
2 spsk
Mild paprika
|
|
1 dåse
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
600 g
Kartofler i tern
|
|
100 g
Pikant flødeost
|
2 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1½ dl
Hakket persille
|
Tilbehør
Landbrød
|
---|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
352 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,8 g |
Protein: | 5 g |
Fedt: | 2,9 g |
Kulhydrat: | 9,4 g |
