Gullaschsuppe med chorizo
60+ min

Gullaschsuppe med chorizo

Lækker opskrift på en velsmagende og varmende gullaschsuppe med chorizo. Glæd dig til at smage det dejlige kalvesmåkød i suppen med masser af smag.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gullaschsuppe med chorizo

Lækker opskrift på en velsmagende og varmende gullaschsuppe med chorizo. Glæd dig til at smage det dejlige kalvesmåkød i suppen med masser af smag.

Opskriften gælder for 24 personer

  • 2 kg kalvekød i tern af fx bov
  • 75 g smør
  • 2 små og stærke røde chilipebre, fx (thai)
  • 6 hakkede zittauerløg
  • 3 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1½ dl delikatessepaprika
  • 4 spsk groft salt
  • 5 liter vand
  • 6 zittauerløg i tynde både
  • 7 røde peberfrugter i tern
  • 300 g tørret hvid pasta, fx små suppehorn
  • 250 g chorizopølser i meget tynde skiver (krydret spansk spegepølse)

Tilbehør

  • 1¼ kg landbrød

Fremgangsmåde:

Skær kødet i mundrette tern og del det i 4 portioner. Lad smørret gyldne i en sauterpande. Brun en portion kød i ca. 3 min. og tag den op. Brun resten af kødet og kom alt kødet i en stor gryde (ca. 10 liter). Flæk chilipeberne og fjern kernerne - under rindende vand. Hak chilierne fint og tilsæt dem sammen med de øvrige ingredienser. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1½ time eller til kødet er mørt.

Kom løgbåde og peberfrugttern i suppen og kog den, stadig under låg, i yderligere ca. 25 min. Tilsæt pasta og kog suppen ved svag varme og under omrøring i ca. 7 min. Smag til.

Læg imens chorizoskiverne på en plade med bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir over pølseskiverne og rist dem midt i ovnen. Lad de sprøde skiver dryppe af på fedtsugende papir og bræk dem derefter i mindre stykker.

Ved serveringen

Hæld gullaschsuppen i varme suppeskåle. Server ost som drys til suppen sammen med chorizopølse.

Genvej

Suppen (uden løgbåde, peberfrugttern og pasta) kan tilberedes dagen før og stå tildækket i køleskabet. Gør suppen færdig som beskrevet i opskriften.

Tips

Gullaschsuppen kan tilberedes med 5 spsk edelsysspaprika i stedet for delikatessepaprika. I stedet for chorizopølse kan man stege 750 g bacon.

Ristning

Ca. 10 min. ved 200°.

Drikkevarer

Øl.

Tips

Suppen kan fryses - uden løgbåde, peberfrugttern og pasta

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 47780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 99,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, mourvedre, cinsault Sydfrankrig, Frankrig

Rødvin fra det sydlige Frankrig, fx en rousillon, languedoc eller cotes-du-rhône Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til bøf stroganoff