Gullaschsuppe med chorizo

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Lækker opskrift på en velsmagende og varmende gullaschsuppe med chorizo. En rigtig god suppe, hvis der skal laves mad til mange.....til frokost og ikke mindst natmad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 24 personer

Gullaschsuppe

  • 2 kg kalvekød i tern af fx bov
  • 75 g smør
  • 2 små, stærke røde chilipebre, fx thai eller piri piri
  • 6 hakkede zittauerløg (ca. 300 g)
  • 3 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
  • 1½ dl delikatessepaprika (ca. 65 g)
  • 4 spsk groft salt
  • 5 liter vand
  • 6 zittauerløg i tynde både (ca. 500 g)
  • 7 røde peberfrugter i tern (ca. 900 g)
  • 300 g tørret hvid pasta, fx små suppehorn

Sprødstegt chorizo

  • 250 g chorizopølse i meget tynde skiver

Tilbehør

  • 1¼ kg landbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Gullaschsuppe

  1. Skær kødet i mundrette tern (hvis de er for store) og del det i 4 portioner. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun en portion kød i ca. 3 min. og tag det op. Brun resten af kødet og kom alt kødet i en stor gryde (ca. 10 liter).
  2. Flæk chilipeberne og fjern kernerne - under rindende vand. Hak chilierne fint og tilsæt dem sammen med de øvrige ingredienser. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1½ time eller til kødet er mørt.
  3. Kom løgbåde og peberfrugttern i suppen og kog den, stadig under låg, i yderligere ca. 25 min.
  4. Tilsæt pasta og kog suppen ved svag varme og under omrøring i ca. 7 min. Smag til.

Sprødstegt chorizo

  1. Læg imens chorizoskiverne på en plade med bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir over pølseskiverne og rist dem midt i ovnen. Lad de sprøde skiver dryppe af på køkkenrulle.

Hæld gullaschsuppen i varme suppeskåle. Server revet ost og ristet chorizopølse som drys til suppen.

Ristning

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Suppen kan fryses - uden løgbåde, peberfrugttern og pasta

Tips

Gullaschsuppen kan tilberedes med 5 spsk edelsüsspaprika i stedet for delikatessepaprika.
I stedet for chorizopølse kan du stege 750 g bacon.

Forbered i god tid

Suppen (uden løgbåde, peberfrugttern og pasta) kan tilberedes dagen før og stå tildækket i køleskabet. Gør suppen færdig som beskrevet i opskriften.

Drikkevarer

Øl.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 45620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 99 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 36 %

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, mourvedre, cinsault Sydfrankrig, Frankrig

Rødvin fra det sydlige Frankrig, fx en rousillon, languedoc eller cotes-du-rhône Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til bøf stroganoff

Andre gode forslag