Gullaschsuppe med chorizo

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Lækker opskrift på en velsmagende og varmende gullaschsuppe med chorizo. En rigtig god suppe, hvis der skal laves mad til mange.....til frokost og ikke mindst natmad.

Ingredienser

Opskriften gælder for 24 personer

  • 2 kg kalvekød i tern af fx bov
  • 75 g smør
  • 2 små, stærke røde chilipebre, fx thai eller piri piri
  • 6 hakkede zittauerløg (ca. 300 g)
  • 3 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
  • 1½ dl delikatessepaprika (ca. 65 g)
  • 4 spsk groft salt
  • 5 liter vand
  • 6 zittauerløg i tynde både (ca. 500 g)
  • 7 røde peberfrugter i tern (ca. 900 g)
  • 300 g tørret hvid pasta, fx små suppehorn
  • 250 g chorizopølse i meget tynde skiver

Tilbehør

  • 1¼ kg landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i mundrette tern (hvis de er for store) og del det i 4 portioner. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun en portion kød i ca. 3 min. og tag det op. Brun resten af kødet og kom alt kødet i en stor gryde (ca. 10 liter). Flæk chilipeberne og fjern kernerne - under rindende vand. Hak chilierne fint og tilsæt dem sammen med de øvrige ingredienser. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1½ time eller til kødet er mørt.

Kom løgbåde og peberfrugttern i suppen og kog den, stadig under låg, i yderligere ca. 25 min. Tilsæt pasta og kog suppen ved svag varme og under omrøring i ca. 7 min. Smag til.

Læg imens chorizoskiverne på en plade med bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir over pølseskiverne og rist dem midt i ovnen. Lad de sprøde skiver dryppe af på køkkenrulle.

Hæld gullaschsuppen i varme suppeskåle. Server revet ost og ristet chorizopølse som drys til suppen.

Ristning

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Suppen kan fryses - uden løgbåde, peberfrugttern og pasta

Tips

Gullaschsuppen kan tilberedes med 5 spsk edelsüsspaprika i stedet for delikatessepaprika.
I stedet for chorizopølse kan du stege 750 g bacon.

Forbered i god tid

Suppen (uden løgbåde, peberfrugttern og pasta) kan tilberedes dagen før og stå tildækket i køleskabet. Gør suppen færdig som beskrevet i opskriften.

Drikkevarer

Øl.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 45620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 99 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 36 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, mourvedre, cinsault Sydfrankrig, Frankrig

Rødvin fra det sydlige Frankrig, fx en rousillon, languedoc eller cotes-du-rhône Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til bøf stroganoff