Gullaschsuppe

Gullaschsuppe

60+ min
Gullasch er en krydret gryderet fra Ungarn og er ofte regnet som landets nationalret. Server gullasch med cremefraiche og lækkert brød til.

Sådan gør du

  • Skær kødet i tern, ca. 1 x 1 cm og svits halvdelen i gyldent smør i en gryde. Tag dem op og svits resten. Kom alt kødet i gryden og tilsæt løgene. Svits dem med i ca. 3 min.
  • Tilsæt øvrige ingredienser (undtagen kartofler og flødeost).
  • Bring suppen i kog og skum den. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1 time eller til kødet er næsten mørt.
  • Tilsæt kartoffeltern og flødeost og kog suppen videre til kartofler og kød er mørt, ca. 15 min. Smag suppen til.
  • Hæld gullaschsuppen i varme suppeskåle. Server cremefraiche, persille og brød til suppen.
Energiindhold for hele retten:

12618 kJ / 3016 kcal

Næringsindhold pr. 100g

355 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 24 % 5 g
Kulhydrat: 45,5 % 9,5 g
Fedt: 30,5 % 2,9 g

Ingredienser

500 g Skært oksesmåkød (inderlår, bov eller klump)
25 g Smør
2 Grofthakkede løg
1½ liter Oksebouillon
2 spsk Mild paprika
1 dåse Koncentreret tomatpuré
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
600 g Kartofler i tern
100 g Pikant flødeost
2 dl Creme fraiche
1½ dl Frisk, hakket kruspersille
Tilbehør
360 g Landbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk