Gylden kartoffelmos og grillede mørbradbøffer
45 min
•
Cremefraiche og den smukke skovsyre giver frisk syrlighed til den gyldne kartoffelmos, der består af både søde og almindelige kartofler.
Ingredienser
Gylden kartoffelmos
|
700 g
Skrællede melede kartofler i grove tern
|
|
|---|---|
|
500 g
Skrællede søde kartofler i grove tern
|
|
|
1 liter
Vand
|
|
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Grillede mørbradbøffer
|
1
Afpudset svinemørbrad i 2 cm skiver (ca. 400 g)
|
|
|---|---|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
10 g
Smør
|
|
|---|---|
|
450 g
Rensede, hele champignoner
|
|
|
25 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Strimlede blade af bredbladet persille
|
|
|---|---|
|
1 dl
Blade af skovsyre
|
Sådan gør du
Grillede mørbradbøffer
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte skovsyren ud med fintrevet lime- eller citronskal.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
241 kJ / 58 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 3,7 g |
| Fedt: | 1,7 g |
| Kulhydrat: | 6,8 g |