H. C. Andersen-portvinskage

H. C. Andersen-portvinskage

1 time
Nøddebund med knasende nougat og dejlig portvinsflødeskum. Skøn kage til kaffen.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Mal hasselnøddekernerne meget fint til mel i en hurtighakker eller foodprocessor. Pisk æggene med sukker, til de skummer og sukkeret er helt opløst - en æggesnaps. Bland kartoffelmel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) forsigtigt i æggesnapsen sammen med de fintmalede nødder. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen. Den kan virke lidt underbagt, men lad dig ikke snyde - stik i den med en træpind og vurder den. Kagen falder lidt sammen på midten. Foretrækker du overfladen plan, kan du vende den på hovedet, når du tager den ud af formen. Lad kagen køle af på en bagerist.
Nøddenougat
  • Smelt flormelisen i en tør pande ved jævn varme. Tilsæt hasselnøddeflagerne når sukkeret er helt smeltet og gyldent. Fordel blandingen på et stykke bagepapir og lad den blive helt kold. Knus nøddenougaten groft med en stor kniv.
  • Pisk fløden til et let skum. Dryp nøddekagen med halvdelen af portvinen og vend resten i flødeskummet. Fordel flødeskum på kagen og pynt med nøddenougat.
Energiindhold for hele retten:

12829 kJ / 3066 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1509 kJ / 361 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 6,8 % 6 g
Kulhydrat: 34,7 % 30,8 g
Fedt: 56,6 % 23,1 g
Alkohol: 1,9 %
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

125 g Hasselnøddekerner
3 Æg
150 g Rørsukker (ca. 1¾ dl)
1½ spsk Kartoffelmel
1½ tsk Bagepulver
Nøddenougat
4½ spsk Flormelis
50 g Hasselnøddeflager
2½ dl Piskefløde
½ dl Hvid portvin