H. C. Andersen-portvinskage
1 timer

H. C. Andersen-portvinskage

Nøddebund med knasende nougat og dejlig portvinsflødeskum. Skøn kage til kaffen.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

H. C. Andersen-portvinskage

Nøddebund med knasende nougat og dejlig portvinsflødeskum. Skøn kage til kaffen.

8 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 125 g hasselnøddekerner
  • 3 æg
  • 150 g rørsukker (ca. 1¾ dl)
  • 1½ spsk kartoffelmel
  • 1½ tsk bagepulver

Nøddenougat

  • 4½ spsk flormelis
  • 50 g hasselnøddeflager

Fremgangsmåde:

Mal hasselnøddekernerne meget fint til mel i en hurtighakker eller foodprocessor. Pisk æggene med sukker, til de skummer og sukkeret er helt opløst - en æggesnaps. Bland kartoffelmel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) forsigtigt i æggesnapsen sammen med de fintmalede nødder. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af og tag den ud af formen.

Nøddenougat

Smelt flormelisen i en tør pande ved jævn varme. Tilsæt hasselnøddeflagerne når sukkeret er helt smeltet og gyldent. Fordel blandingen på et stykke bagepapir og lad den blive helt kold. Knus nøddenougaten groft med en stor kniv.

Pisk fløden til et let skum. Dryp nøddekagen med halvdelen af portvinen og vend resten i flødeskummet. Fordel flødeskum på kagen og pynt med nøddenougat.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 60 %
  • Alkohol: 2 %
Print

Vin match

Touriga nacional, tinta barroca Douro, Portugal

Tawny portvin vil fungere fint Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade