Hakkebøffer med bløde løg

Saftig hakkebøf med brun sovs - uhm. Dansk hakkebøf med bløde løg er en af dejlig dansk klassikerer - en velsmagende og velkendt ret, som de fleste i familien kan lide. Bøf og løg steges på panden og serveres med kogte kartofler og hjemmelavet lækker brun sovs til - og mon ikke også de syltede rødbeder finder vej til tallerknen? Her er en opskrift på klassisk hakkebøf med bløde løg - piftet op med en hurtig salat af ærter og æbler.
Ingredienser
Bløde løg
10 g
Smør
|
|
---|---|
4
Løg i halve, tynde ringe (ca. 300 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Vand
|
Hakkebøffer
15 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Brun sauce
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
1 tsk
Sojasauce
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1½ spsk
Saucejævner
|
|
Kulør
|
Tilbehør
1 kg
Kogte kartofler
|
|
---|---|
2
Røde æbler i tern (ca. 250 g)
|
|
100 g
Ærter
|
Sådan gør du
Bløde løg
Hakkebøffer
Brun sauce
Hakkebøffer med bløde løg
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Skal du servere hakkebøf med bløde løg til mange, så kan du brune alle bøfferne og lægge dem i et ildfast fad og lade dem stege færdig i ovnen, mens du laver saucen. Læs mere om hakket oksekød her.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8527 kJ / 2038 kcal
Næringsindhold pr. 100g
322 kJ / 77 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 24,5 % | 4,6 g |
Fedt: | 26,1 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 49,4 % | 9,4 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
