Halloween chokoladekage
                                
                                    2 timer 30 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Små hvide marengsspøgelser danser på denne kirkegårdskage med skeletter og skaber en uhyggelig stemning til halloween. Det er selvfølgelig bare en halloween chokoladekage - der pyntes op i dagens anledning. Chokoladekagen smager dejligt og ikke spor uhyggeligt. Marengsspøgelserne kan bruges i andre sammenhænge, men pynter rigtig godt her sammen med stakit og skeletter. Uhhhh...
Ingredienser
Marengsspøgelser
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Æggehvider
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    125 g
                                                Sukker (ca. 1½ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    10 g
                                                Mørk chokolade - smeltet
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Chokoladekage
| 
                                     
                                            
                                                    150 g
                                                Blødt smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    200 g
                                                Sukker (ca. 2¼ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Æg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Hvedemel (ca. 5¼ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3 spsk
                                                Kakaopulver
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 tsk
                                                Vaniljesukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 tsk
                                                Bagepulver
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2½ dl
                                                Kakaomælk
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Grofthakket mælkechokolade
                                            
                                     
                                 | 
                                
Chokoladecreme
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Blødt smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Flormelis (ca. 2 dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    75 g
                                                Mælkechokolade - smeltet
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ dl
                                                Piskefløde
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    75 g
                                                Saltstænger
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Hvid glasur
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Marengsspøgelser
Chokoladekage
Chokoladecreme
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte mælkechokoladen ud med mørk chokolade.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1554 kJ / 371 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g | 
| Protein: | 4,7 g | 
| Fedt: | 17,6 g | 
| Kulhydrat: | 48,4 g |