Halloween chokoladekage

2 timer 30 min
Halloween chokoladekage

Små hvide marengsspøgelser danser på denne kirkegårdskage med skeletter og skaber en uhyggelig stemning til halloween. Det er selvfølgelig bare en halloween chokoladekage - der pyntes op i dagens anledning. Chokoladekagen smager dejligt og ikke spor uhyggeligt. Marengsspøgelserne kan bruges i andre sammenhænge, men pynter rigtig godt her sammen med stakit og skeletter. ​Uhhhh...

Ingredienser

Marengsspøgelser

2 Æggehvider
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
10 g Mørk chokolade - smeltet

Chokoladekage

150 g Blødt smør
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
½ tsk Groft salt
2 Æg
300 g Hvedemel (ca. 5¼ dl)
3 spsk Kakaopulver
2 tsk Vaniljesukker
2 tsk Bagepulver
2½ dl Kakaomælk
100 g Grofthakket mælkechokolade

Chokoladecreme

100 g Blødt smør
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
75 g Mælkechokolade - smeltet
½ dl Piskefløde
75 g Saltstænger
Hvid glasur

Sådan gør du

Marengsspøgelser

  • Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs til sukkeret er opløst. Det tager 5 til 10 min.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose (eller en frysepose) og klip et ca. 2 cm hul i hjørnet.
  • Lav 12-15 toppe i forskellige størrelser. Bag marengsene midt i ovnen i ca. 1½ time ved 100° - traditionel ovn.
  • Lad marengsspøgelserne køle af på en bagerist.
  • Tegn ansigt på spøgelserne med smeltet chokolade, brug fx en tandstik.

Chokoladekage

  • Pisk smør, sukker og salt luftigt. Pisk æggene i et ad gangen.
  • Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen skiftevis med kakaomælken til en ensartet dej.
  • Vend chokolade i, og hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Bag kagen nederst i ovnen i ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad kagen afkøle i bradepanden.

Chokoladecreme

  • Pisk smør og flormelis lyst og luftig. Pisk i en tynd stråle den smeltede chokolade i smørblandingen.
  • Tilsæt til sidst fløde og pisk til frostingen er ensartet.
  • Tag kagen ud af formen og fordel chokoladecremen på hele kagen - også på siderne.
  • Lav et skelet af saltstænger og tegn med glasur ovnen på saltstængerne.
  • Lav et statkit ved at knække resten af saltstængerne og sætte dem fast på siderne af kagen.
  • Fordel marengsspøgelserne på og ved siden af kagen.

Du kan skifte mælkechokoladen ud med mørk chokolade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26964 kJ / 6444 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1553 kJ / 371 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,1 % 4,7 g
Kulhydrat: 53 % 48,4 g
Fedt: 41,9 % 17,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/halloween-chokoladekage/