Hasselnødder i krydret sirup

25 min
Hasselnødder i krydret sirup

Mørk, sød og krydret sirup med let bitter eftersmag fra øllet. Gør sig godt som tilbehør til både gule oste og skimmelost.

Ingredienser

2½ dl Mørk øl, fx brown ale
75 g Muscovadosukker (ca. 1 dl)
1 Kanelstang
¼ tsk Fintrevet muskatnød
½ tsk Stødt allehånde
100 g Ristede og afskallede hasselnøddekerner

Hertil

400 g Skæreost
175 g Usødet rugkiks

Sådan gør du

  • Bring øl, muscovadosukker og krydderier i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min - eller til der er ca. 1 dl tilbage. Det må gerne skumme, men pas på siruppen ikke koger over. Hæld siruppen i et glas og vend hasselnødderne heri.

Tip

  • Hasselnødder i sirup kan holde sig tildækket i køleskabet i flere uger.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11766 kJ / 2812 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1171 kJ / 280 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 21,2 % 14,6 g
Kulhydrat: 33,1 % 22,8 g
Fedt: 43,9 % 13,9 g
Alkohol: 1,8 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hasselnodder-i-krydret-sirup/