Hasselnødder i krydret sirup
25 min

Hasselnødder i krydret sirup

Mørk, sød og krydret sirup med let bitter eftersmag fra øllet. Gør sig godt som tilbehør til både gule oste og skimmelost.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hasselnødder i krydret sirup

Mørk, sød og krydret sirup med let bitter eftersmag fra øllet. Gør sig godt som tilbehør til både gule oste og skimmelost.

Antal portioner
  • 2½ dl mørk øl, fx brown ale
  • 75 g muscovadosukker (ca. 1 dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • ¼ tsk fintrevet muskatnød
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 100 g ristede og afskallede hasselnøddekerner

Hertil

Fremgangsmåde:

Bring øl, muscovadosukker og krydderier i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min - eller til der er ca. 1 dl tilbage. Det må gerne skumme, men pas på siruppen ikke koger over. Hæld siruppen i et glas og vend hasselnødderne heri.

Tip

Hasselnødder i sirup kan holde sig tildækket i køleskabet i flere uger.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 52 %
Print