Hasselnødder i krydret sirup

Hasselnødder i krydret sirup

25 min
Mørk, sød og krydret sirup med let bitter eftersmag fra øllet. Gør sig godt som tilbehør til både gule oste og skimmelost.

Sådan gør du

  • Bring øl, muscovadosukker og krydderier i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min - eller til der er ca. 1 dl tilbage. Det må gerne skumme, men pas på siruppen ikke koger over. Hæld siruppen i et glas og vend hasselnødderne heri.
Tip
  • Hasselnødder i sirup kan holde sig tildækket i køleskabet i flere uger.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12942 kJ / 3093 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1288 kJ / 308 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 17,2 % 13 g
Kulhydrat: 30 % 22,7 g
Fedt: 51,2 % 17,8 g
Alkohol: 1,6 %

Ingredienser

Mørk øl, fx brown ale
2½ dl
Muscovadosukker (ca. 1 dl)
75 g
Kanelstang
1
Fintrevet muskatnød
¼ tsk
Stødt allehånde
½ tsk
Ristede og afskallede hasselnøddekerner
100 g
Hertil
Riberhus® L 26% (45+)
400 g
Usødede rugkiks
175 g