Hasselnødder i krydret sirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

25 min

Mørk, sød og krydret sirup med let bitter eftersmag fra øllet. Gør sig godt som tilbehør til både gule oste og skimmelost.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2½ dl mørk øl, fx brown ale
  • 75 g muscovadosukker (ca. 1 dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • ¼ tsk fintrevet muskatnød
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 100 g ristede og afskallede hasselnøddekerner

Hertil

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring øl, muscovadosukker og krydderier i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min - eller til der er ca. 1 dl tilbage. Det må gerne skumme, men pas på siruppen ikke koger over. Hæld siruppen i et glas og vend hasselnødderne heri.

Tip

Hasselnødder i sirup kan holde sig tildækket i køleskabet i flere uger.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: