Havtaske med perlebyg og beurre blanc

Havtaske med perlebyg og beurre blanc

60+ min
Havtasken er ikke en af de pæneste fisk, men det er helt sikkert en af de mest velsmagende. Havtaske med perlebyg og beurre blanc er på samme tid en meget moderne og klassisk ret. Moderne med sine øl-tilberedte perlebyg og klassisk med sin klassiske franske smørsauce, beurre blanc. Havtaske med perlebyg og beurre blanc er en forholdsvis simpel, men yderst velsmagende forret, der vil gøre sig godt i de fleste hjem, og imponere de fleste gæster.
https://www.arla.dk/opskrifter/hel-rod-byg-med-havtaske-og-beurre-blanc/

Sådan gør du

Perlebyg
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits byg og løg i ca. 1 min.
  • Tilsæt vand, 2 dl øl og salt.
  • Lad blandingen koge ved svag varme og under låg i ca. 40 min. - eller til perlebyggen er mør.
  • Tilsæt bladselleri og kog i yderligere ca. 5 min.
  • Hæld den overskydende væde fra og smag til.
Havtaske
  • Fjern hinder, eventuelle ben og det geléagtige lag fra fisken.
  • Skær havtaskefileten i 12 skiver.
  • Læg dem på en plade med bagepapir og drys med salt. Bag fisken midt i ovnen ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Beurre blanc
  • Bring det sidste øl og eddiken i kog i en lille gryde.
  • Kog ind ved kraftig varme, til der er ca. ¾ dl.
  • Skru ned til jævn varme og pisk det kolde smør i det indkogte øl lidt efter lidt - pisk kraftigt, saucen må ikke koge. Tilsæt salt og smag saucen til.
Havrtaske med perlebyg og beurre blanc
  • Kom de varme bygkerner i 6 dybe tallerkener.
  • Fordel de bagte havtaskestykker på toppen.
  • Hæld lidt beurre blanc over fisken og server resten i en lille kande ved siden af. Server straks.

Du kan erstatte æbleeddiken med citronsaft og evt. komme lidt revet citronskal på fisken. I stedet for havtaske kan du bruge dampede jomfruhummerhaler.

Energiindhold for hele retten:

8253 kJ / 1973 kcal

Næringsindhold pr. 100g

602 kJ / 144 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,9 % 8,1 g
Kulhydrat: 24,6 % 8,7 g
Fedt: 52,5 % 8,5 g

Ingredienser

Perlebyg
10 g Smør
150 g Perlebyg
4 Finthakkede skalotteløg
1 dl Vand
1 Hvedeøl (33 cl)
½ tsk Groft salt
6 stilke Bladselleri i meget tynde skiver (ca. 200 g)
Havtaske
1 Havtaskefilet uden skind (ca. 600 g)
¾ tsk Sellerisalt
Beurre blanc
1 spsk Æbleeddike
125 g Koldt smør i mindre stykker
¼ tsk Groft salt
Pynt
Bladselleri