Hellefisk bagt i papir med avocado og lime

45 min
Hellefisk bagt i papir med avocado og lime

Dejlig aromatisk måde at tilberede fisk - og så er det tilmed nemt!

Ingredienser

Kryddersmør

150 g Blødt smør
1½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
¾ dl Friskpresset limesaft
6 Små knuste fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Hellefisk

8 Ark bagepapir
800 g Hellefisk
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Skrællede, store faste avocadoer
2 Limefrugter i tykke skiver

Pynt

Dildkviste

Tilbehør

200 g Flutes

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200°.

Kryddersmør

  • Rør smør, limeskal og -saft sammen med de øvrige ingredienser i en lille skål.

Hellefisk

  • Læg bagepapir ud på bordet. Skyl og tør hellefisken i et viskestykke, skær fisken i 8 lige store stykker og fordel dem på bagepapiret. Drys med salt og peber. Skær avocadoerne i kvarte og læg en ved hver fisk. Fordel herpå kryddersmørret sammen med et stykke lime. Luk fiskepakkerne godt - så saften bliver i pakken. Sammenføjningen lukkes bedst med papirclips. Bag hellefisken på en plade midt i ovnen.

Ved serveringen

  • Åbn pakkerne og pynt med dild. Server straks sammen med lunt flutes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15481 kJ / 3700 kcal

Næringsindhold pr. 100g

965 kJ / 231 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 13,6 % 7,7 g
Kulhydrat: 14,8 % 8,4 g
Fedt: 71,6 % 18,7 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/hellefisk-bagt-i-papir-med-avocado-og-lime/