Hellefisk bagt i papir med avocado og lime

45 min
Hellefisk bagt i papir med avocado og lime

Dejlig aromatisk måde at tilberede fisk - og så er det tilmed nemt!

Ingredienser

Kryddersmør

150 g Blødt smør
1½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
¾ dl Friskpresset limesaft
6 Små knuste fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Hellefisk

8 Ark bagepapir
800 g Hellefisk
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Skrællede, store faste avocadoer
2 Limefrugter i tykke skiver

Pynt

Dildkviste

Tilbehør

200 g Flutes

Sådan gør du

Kryddersmør

  • Rør smør, limeskal og -saft sammen med de øvrige ingredienser i en lille skål.

Hellefisk

  • Læg bagepapir ud på bordet. Skyl og tør hellefisken i et viskestykke, skær fisken i 8 lige store stykker og fordel dem på bagepapiret. Drys med salt og peber. Skær avocadoerne i kvarte og læg en ved hver fisk. Fordel herpå kryddersmørret sammen med et stykke lime. Luk fiskepakkerne godt - så saften bliver i pakken. Sammenføjningen lukkes bedst med papirclips. Bag hellefisken på en plade midt i ovnen.

Ved serveringen

  • Åbn pakkerne og pynt med dild. Server straks sammen med lunt flutes.

Bagetid

  • Ca. 15 min. ved 200°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15480 kJ / 3700 kcal

Næringsindhold pr. 100g

964 kJ / 231 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 13,6 % 7,7 g
Kulhydrat: 14,8 % 8,4 g
Fedt: 71,6 % 18,7 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hellefisk-bagt-i-papir-med-avocado-og-lime/