Hellefisk bagt i papir med avocado og lime
45 min

Hellefisk bagt i papir med avocado og lime

Dejlig aromatisk måde at tilberede fisk - og så er det tilmed nemt!
Bedømmelse (35 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hellefisk bagt i papir med avocado og lime

Dejlig aromatisk måde at tilberede fisk - og så er det tilmed nemt!

Antal portioner

Kryddersmør

  • 150 g blødt smør
  • 1½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ¾ dl friskpresset limesaft
  • 6 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hellefisk

  • 8 ark bagepapir
  • 800 g hellefisk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 skrællede, store faste avocadoer
  • 2 limefrugter i tykke skiver

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 200 g flutes

Fremgangsmåde:

Kryddersmør

Rør smør, limeskal og -saft sammen med de øvrige ingredienser i en lille skål.

Hellefisk

Læg bagepapir ud på bordet. Skyl og tør hellefisken i et viskestykke, skær fisken i 8 lige store stykker og fordel dem på bagepapiret. Drys med salt og peber. Skær avocadoerne i kvarte og læg en ved hver fisk. Fordel herpå kryddersmørret sammen med et stykke lime. Luk fiskepakkerne godt - så saften bliver i pakken. Sammenføjningen lukkes bedst med papirclips. Bag hellefisken på en plade midt i ovnen.

Ved serveringen

Åbn pakkerne og pynt med dild. Server straks sammen med lunt flutes.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 71 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Graves, Frankrig

Tør hvidvin fra Bordeaux i Frankrig, gerne fra Graves-distriktet Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk