Hellefisk bagt i papir med avocado og lime

Hellefisk bagt i papir med avocado og lime

45 min
Dejlig aromatisk måde at tilberede fisk - og så er det tilmed nemt!

Sådan gør du

Kryddersmør
  • Rør smør, limeskal og -saft sammen med de øvrige ingredienser i en lille skål.
Hellefisk
  • Læg bagepapir ud på bordet. Skyl og tør hellefisken i et viskestykke, skær fisken i 8 lige store stykker og fordel dem på bagepapiret. Drys med salt og peber. Skær avocadoerne i kvarte og læg en ved hver fisk. Fordel herpå kryddersmørret sammen med et stykke lime. Luk fiskepakkerne godt - så saften bliver i pakken. Sammenføjningen lukkes bedst med papirclips. Bag hellefisken på en plade midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Åbn pakkerne og pynt med dild. Server straks sammen med lunt flutes.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 200°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15481 kJ / 3700 kcal

Næringsindhold pr. 100g

965 kJ / 231 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 13,6 % 7,7 g
Kulhydrat: 14,8 % 8,4 g
Fedt: 71,6 % 18,7 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Kryddersmør
Blødt smør
150 g
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1½ tsk
Friskpresset limesaft
¾ dl
Små knuste fed hvidløg
6
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Hellefisk
Ark bagepapir
8
Hellefisk
800 g
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Skrællede, store faste avocadoer
2
Limefrugter i tykke skiver
2
Pynt
Friske dildkviste
Tilbehør
Flutes
200 g