Hellefisk bagt i papir med avocado og lime

Hellefisk bagt i papir med avocado og lime

45 min
Dejlig aromatisk måde at tilberede fisk - og så er det tilmed nemt!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200°.

Kryddersmør
  • Rør smør, limeskal og -saft sammen med de øvrige ingredienser i en lille skål.
Hellefisk
  • Læg bagepapir ud på bordet. Skyl og tør hellefisken i et viskestykke, skær fisken i 8 lige store stykker og fordel dem på bagepapiret. Drys med salt og peber. Skær avocadoerne i kvarte og læg en ved hver fisk. Fordel herpå kryddersmørret sammen med et stykke lime. Luk fiskepakkerne godt - så saften bliver i pakken. Sammenføjningen lukkes bedst med papirclips. Bag hellefisken på en plade midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Åbn pakkerne og pynt med dild. Server straks sammen med lunt flutes.
Energiindhold for hele retten:

15481 kJ / 3700 kcal

Næringsindhold pr. 100g

965 kJ / 231 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 13,6 % 7,7 g
Kulhydrat: 14,8 % 8,4 g
Fedt: 71,6 % 18,7 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Kryddersmør
150 g Blødt smør
1½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
¾ dl Friskpresset limesaft
6 Små knuste fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Hellefisk
8 Ark bagepapir
800 g Hellefisk
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Skrællede, store faste avocadoer
2 Limefrugter i tykke skiver
Pynt
Dildkviste
Tilbehør
200 g Flutes