Hellefisk bagt i papir med avocado og lime - Opskrifter - Arla

Hellefisk bagt i papir med avocado og lime

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(46 vurderinger)

45 min

Dejlig aromatisk måde at tilberede fisk - og så er det tilmed nemt!

Ingredienser

Antal portioner

Kryddersmør

  • 150 g blødt smør
  • 1½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ¾ dl friskpresset limesaft
  • 6 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hellefisk

  • 8 ark bagepapir
  • 800 g hellefisk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 skrællede, store faste avocadoer
  • 2 limefrugter i tykke skiver

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 200 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Kryddersmør

Rør smør, limeskal og -saft sammen med de øvrige ingredienser i en lille skål.

Hellefisk

Læg bagepapir ud på bordet. Skyl og tør hellefisken i et viskestykke, skær fisken i 8 lige store stykker og fordel dem på bagepapiret. Drys med salt og peber. Skær avocadoerne i kvarte og læg en ved hver fisk. Fordel herpå kryddersmørret sammen med et stykke lime. Luk fiskepakkerne godt - så saften bliver i pakken. Sammenføjningen lukkes bedst med papirclips. Bag hellefisken på en plade midt i ovnen.

Ved serveringen

Åbn pakkerne og pynt med dild. Server straks sammen med lunt flutes.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 71 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Graves, Frankrig

Tør hvidvin fra Bordeaux i Frankrig, gerne fra Graves-distriktet Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk