Røget hellefisk i kalvebouillon

Røget hellefisk i kalvebouillon

45 min
Dejlig forret med lun røget hellefisk, peberrod og cremefraiche. Det er måske ikke en klassisk sammensætning, men prøv og bliv overbevist om, at det er godt. Fantastisk nem og lækker gæstemad, hvor hellefisk og peberrod går op i en højere enhed. Og så er det ovenikøbet både nemt og hurtigt.

Sådan gør du

Bagetid eller grill:

Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn. eller grill ca. 2 min.

Peberrodscreme
  • Vend forsigtigt fraiche sammen med peberrod og peber.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Røget hellefisk i kalvebouillon
  • Fordel det smeltede smør i bunden af 6 flade, ovnfaste portionsforme (ca. 12 cm i diameter).
  • Læg en skive røget hellefisk i hver og fordel bouillonen over fisken.
  • Stil formene på en bageplade og grill eller bag fisken øverst i ovnen.
Ved servering
  • Læg lidt peberrodscreme på den lune hellefisk og pynt med peberrod og karse. Server straks. Server resten af dressingen i en skål ved siden af.

I stedet for røget hellefisk kan du bruge røget laks.

Energiindhold for hele retten:

5651 kJ / 1351 kcal

Næringsindhold pr. 100g

717 kJ / 171 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 17,8 % 7,5 g
Kulhydrat: 22,8 % 9,6 g
Fedt: 59,4 % 11,5 g
Mere inspiration

Hellefisk til hovedret - med dejligt tilbehør

Ingredienser

Peberrodscreme
1½ dl Creme fraiche eller 38%
3 spsk Fintrevet frisk peberrod
Friskkværnet peber
Røget hellefisk i kalvebouillon
20 g Smør - smeltet
6 skiver Røget hellefisk
1½ dl Kalvebouillon
Pynt
Høvlet frisk peberrod
Karse i små buketter
Tilbehør
150 g Ristet rugbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk