Røget hellefisk i kalvebouillon

45 min
Røget hellefisk i kalvebouillon

Dejlig forret med lun røget hellefisk, peberrod og cremefraiche. Det er måske ikke en klassisk sammensætning, men prøv og bliv overbevist om, at det er godt. Fantastisk nem og lækker gæstemad, hvor hellefisk og peberrod går op i en højere enhed. Og så er det ovenikøbet både nemt og hurtigt.

Ingredienser

Peberrodscreme

1½ dl Creme fraiche eller 38%
3 spsk Fintrevet frisk peberrod
Friskkværnet peber

Røget hellefisk i kalvebouillon

20 g Smør - smeltet
6 skiver Røget hellefisk
1½ dl Kalvebouillon

Pynt

Høvlet frisk peberrod
Karse i små buketter

Tilbehør

150 g Ristet rugbrød

Sådan gør du

Peberrodscreme

  • Vend forsigtigt fraiche sammen med peberrod og peber.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Røget hellefisk i kalvebouillon

  • Fordel det smeltede smør i bunden af 6 flade, ovnfaste portionsforme (ca. 12 cm i diameter).
  • Læg en skive røget hellefisk i hver og fordel bouillonen over fisken.
  • Stil formene på en bageplade og grill eller bag fisken øverst i ovnen i ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn eller grill ca. 2 min.

Ved servering

  • Læg lidt peberrodscreme på den lune hellefisk og pynt med peberrod og karse. Server straks. Server resten af dressingen i en skål ved siden af.

I stedet for røget hellefisk kan du bruge røget laks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5651 kJ / 1351 kcal

Næringsindhold pr. 100g

717 kJ / 171 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 17,8 % 7,5 g
Kulhydrat: 22,8 % 9,6 g
Fedt: 59,4 % 11,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/roget-hellefisk-i-kalvebouillon/