Hindbærtærte med marcipan
&format=webp)
Smuk hjemmelavet hindbærtærte med marcipanfyld og hindbær. Når først tærtebunden er lavet, er der ikke meget arbejde i marcipanfyldet, og duften af nybagt tærte vil hurtigt brede sig i køkkenet. Når hindbærsæsonen er over os, og de røde hindbær frister, så er det fantastisk at kunne bage en hindbærte, hvor de syrlige hindbær og den søde marcipan er et perfekt match. Hindbær har to sæsoner - sommer og efterår pga de forskellige hindbærsorter. Server den lune hindbærtærte med letpisket fløde.
Ingredienser
Tærtedej
125 g
Smør
|
|
---|---|
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
3 spsk
Flormelis
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
2
Æggeblommer
|
Fyld
50 g
Smør
|
|
---|---|
100 g
Marcipan
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
2
Æg
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
300 g
Hindbær
|
---|
Pynt
Flormelis
|
---|
Tilbehør
2½ dl
Letpisket piskefløde
|
---|
Sådan gør du
Tærtedej
Fyld
Servering
I sæsonen kan du bruge friske hindbær. Prøv dig frem med dine yndlingsfrugter. I stedet for piskefløde kan du bruge cremefraiche til tærten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16640 kJ / 3977 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1277 kJ / 305 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,3 % | 4 g |
Kulhydrat: | 32,5 % | 24,4 g |
Fedt: | 62,2 % | 21,4 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
