Hjemmelavet is med matcha

6 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Hjemmelavet is med matcha

Matcha er japansk grøn the i pulverform. Er du vild med matcha, så vil du elske disse hjemmelavede ispinde! Pynt matcha isene med hvid chokolade og grønne pistaciekerner.

Ingredienser

Matcha is

5 dl Skyr med vanilje
1 dåse Sød kondenseret mælk (ca. 297 g)
½ tsk Matcha pulver
50 g Hvid chokolade - smeltet
2 spsk Finthakkede, grønne usaltede pistacienødder

Sådan gør du

Matcha is

  • Vend skyr og kondenseret mælk sammen i en skål.
  • Sigt matchapulver i blandingen og rør det godt sammen.
  • Fordel isblandingen i isforme. Sæt pinde i og stil isene i fryseren i mindst 6 timer - gerne til næste dag.
  • Pynt ispindene med smeltet hvid chokolade og pistacienøddekerner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4548 kJ / 1087 kcal

Næringsindhold pr. 100g

525 kJ / 126 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 28,3 % 8,7 g
Kulhydrat: 30,1 % 9,3 g
Fedt: 41,6 % 5,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hjemmelavet-is-med-matcha/