Honningglaseret laks med blomkålssalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

1 timer

En spændende kombination af laksen med den sprøde, søde glasering, den friske salte og syrlige salat og de sprøde brødbidder. En fin og lidt anderledes gæstemiddag....måske?

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Blomkålssalat

  • 4 spsk jomfruolivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2½ tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ spsk vand
  • 500 g blomkål i buketter
  • 2 røde æbler i tynde både, fx discovery (ca. 250 g)
  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern Salatost tern 50+
  • 300 g røde og gule cherrytomater i halve
  • 2 dl strimlede friske basilikumblade
  • 2 dl friske korianderblade
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sprøde naanbrød

  • 2 naanbrød (ca. 300 g)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt

Laks

  • 1 dl honning
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • 1 hel renset laksefilet med skind (ca. 900 g)
  • 1 spsk sorte sesamfrø

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Blomkålssalat

Pisk olie, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen. Pisk vand i dressingen lidt efter lidt. Skær blomkålsbuketterne i meget tynde skiver. Vend æblebådene med halvdelen af dressingen. Mos osteternene let. Anret blomkål, æbler, tomater og salatost lagvis i et fad. Hæld, ved serveringen, resten af dressinegn over og pynt med krydderurter og citronskal.

Sprøde naanbrød

Flæk naanbrødene og pensl snitfladerne med olie. Drys med salt og klip eller skær brødene ud i "lagkagestykker". Bag naanbrødene på en plade med bagepapir øverst i ovnen. Sæt evt. brødene ind i den slukkede ovn under laksen, de sidste 5 min., så brødene er lune ved serveringen.

Laks

Rør honning, sennep, hvidløg og salt godt sammen. Læg laksefileten i en bradepande med bagepapir og pensl med den krydrede honning. Bag laksen midt i ovnen - øs marinade op over fisken 3-4 gange, mens den bager. Tag laksen ud, drys med sesamfrø og stil den tilbage i ovnen. Lad laksen hvile i den slukkede ovn.

Bagetid for sprøde naanbrød

Ca. 7 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for laks

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn. Derefter ca. 10 min. i slukket ovn.

Tips

Kan du få lilla blomkål, vil det gøre salaten endnu mere farvestrålende. Skift evt. 100 g af blomkålen ud med fintsnittet lilla spidskål - for et syns skyld.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 18420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag