Honningglaseret laks med blomkålssalat

Bedømmelse

(3 vurderinger)

1 timer

En spændende kombination af laksen med den sprøde, søde glasering, den friske salte og syrlige salat og de sprøde brødbidder. En fin og lidt anderledes gæstemiddag....måske?

Ingredienser

Antal portioner

Blomkålssalat

  • 4 spsk jomfruolivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2½ tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ spsk vand
  • 500 blomkål i buketter
  • 2 røde æbler i tynde både, fx discovery (ca. 250 g)
  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern Klassisk Salatost i tern
  • 300 g røde og gule cherrytomater i halve
  • 2 dl strimlede friske basilikumblade
  • 2 dl friske korianderblade
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sprøde naanbrød

  • 2 naanbrød (ca. 300 g)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt

Laks

  • 1 dl honning
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • 1 hel renset laksefilet med skind (ca. 900 g)
  • 1 spsk sorte sesamfrø

Sådan gør du

Sådan gør du

Blomkålssalat

Pisk olie, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen. Pisk vand i dressingen lidt efter lidt. Skær blomkålsbuketterne i meget tynde skiver. Vend æblebådene med halvdelen af dressingen. Mos osteternene let. Anret blomkål, æbler, tomater og salatost lagvis i et fad. Hæld, ved serveringen, resten af dressinegn over og pynt med krydderurter og citronskal.

Sprøde naanbrød

Flæk naanbrødene og pensl snitfladerne med olie. Drys med salt og klip eller skær brødene ud i "lagkagestykker". Bag naanbrødene på en plade med bagepapir øverst i ovnen. Sæt evt. brødene ind i den slukkede ovn under laksen, de sidste 5 min., så brødene er lune ved serveringen.

Laks

Rør honning, sennep, hvidløg og salt godt sammen. Læg laksefileten i en bradepande med bagepapir og pensl med den krydrede honning. Bag laksen midt i ovnen - øs marinade op over fisken 3-4 gange, mens den bager. Tag laksen ud, drys med sesamfrø og stil den tilbage i ovnen. Lad laksen hvile i den slukkede ovn.

Bagetid for sprøde naanbrød

Ca. 7 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for laks

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn. Derefter ca. 10 min. i slukket ovn.

Tips

Kan du få lilla blomkål, vil det gøre salaten endnu mere farvestrålende. Skift evt. 100 g af blomkålen ud med fintsnittet lilla spidskål - for et syns skyld.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde: