Hotte ostegratinerede kyllingelår og kartofler

Hotte ostegratinerede kyllingelår og kartofler

1 time
Kyllingelår er på de fleste familiers top 10. Helt forståeligt, for det er både nemt at have med at gøre og smager godt. Her får du kyllingelår med ekstra smag, da de er gratineret med en ost, der smager a fnoget. Smeltet, gylden ost er godt. Smeltet gylden ost på både kartofler og kyllingelår er dobbelt så godt. Salaten hertil er sød, sprød, lækker og farverig.
https://www.arla.dk/opskrifter/hotte-ostegratinerede-kyllingelar-og-kartofler/

Sådan gør du

Bagetid:

45-50 min. ved 200° - varmluft.

Kyllingelår
  • Fjern skindene fra kyllingelårene. Rens, skyl og tør dem godt.
  • Læg lårene i en bradepande (ca. 24 x 28 cm).
  • Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir.
  • Drys kyllingelår og kartofler med salt og bag dem henholdsvis øverst og nederst i ovnen. Tag efter ca. 40 min. lår og kartofler ud og drys med ost.
  • Bag begge dele færdig de sidste 5-10 min., til osten er smeltet og gylden.
Spidskålssalat med æbler og brombær
  • Bland imens spidskålen med salt og olie i et fad.
  • Vend æblebådene med citronsaft (efterhånden som du skærer dem ud) og anret dem ovenpå spidskålen sammen med korianderblade, rosiner og brombær.
  • Drys med citronskal og server salaten til de hotte ostegratinerede kyllingelår og kartofler.

Er du ikke til så stærk mad, så kan du udskifte texmex osten med pasta-og gratineringsost

Spidskål kan erstattes med rød spidskål eller hvidkål. Æblerne kan du bytte ud med pærer og brombær med hindbær. Der er masser af mulighed for en skøn farverig salat.

Energiindhold for hele retten:

10942 kJ / 2615 kcal

Næringsindhold pr. 100g

439 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 25,2 % 6,5 g
Kulhydrat: 41,7 % 10,8 g
Fedt: 33,1 % 3,9 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Kyllingelår
1 kg Kyllingeoverlår
1 kg Skrubbede kartofler i halve
2 tsk Groft salt
175 g Revet tex mex ost
Spidskålssalat med æbler og brombær
300 g Fintsnittet spidskål
½ tsk Groft salt
2 tsk Olivenolie
2 Røde æbler i tynde både, fx gråsten (ca. 250 g)
3 spsk Friskpresset citronsaft
2 dl Frisk koriander
75 g Lyse rosiner
100 g Friske brombær
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)