Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

40 min
Coq au vin - en klassiker. Denne er lavet med hvidvin, og det giver en dejlig frisk og cremet sauce. Den serveres med sprøde ovnbagte timiankartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/coq-au-vin-blanc/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 200° - varmluft.

Timiankartofler
  • Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir og spray med et tyndt lag fedtstof. Drys med salt og vend kartoflerne rundt. Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne.
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingestykkerne på begge sider sammen med løg og gulerødder i ca. 5 min. Tilsæt vand, hvidvin og salt og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt fløde og saucejævner og kog i yderligere ca. 5 min. Smag til og server med kartofler. Pynt med timian og peber.

I stedet for kyllingelårfilet kan du bruge kyllingelår uden skind.

Energiindhold for hele retten:

7527 kJ / 1799 kcal

Næringsindhold pr. 100g

376 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,3 % 4,9 g
Kulhydrat: 37,3 % 8,2 g
Fedt: 40,4 % 4,1 g
Mere inspiration

Vil du prøve den klassiske udgave af cog au vin med rødvin - så se her...

Coq au vin
60+ min
Coq au vin
(121)

Ingredienser

Timiankartofler
750 g Små kartofler
Smørspray
1 tsk Groft salt
10 g Smør
6 Kyllingelårfileter (ca. 600 g)
5 Skalotteløg i halve (ca. 225 g)
3 Gulerødder i grove stykker (ca. 250 g)
1 dl Vand
1 dl Tør hvidvin
1 tsk Groft salt
1½ dl Piskefløde
2 tsk Lys saucejævner
Pynt
Frisk timian
Friskkværnet peber