Coq au vin blanc
40 min
•
Coq au vin - en klassiker. Denne er lavet med hvidvin, og det giver en dejlig frisk og cremet sauce. Den serveres med sprøde ovnbagte timiankartofler.
Ingredienser
Timiankartofler
750 g
Små kartofler
|
|
---|---|
Smørspray
|
|
1 tsk
Groft salt
|
10 g
Smør
|
|
---|---|
6
Kyllingelårfileter (ca. 600 g)
|
|
5
Skalotteløg i halve (ca. 225 g)
|
|
3
Gulerødder i grove stykker (ca. 250 g)
|
|
1 dl
Vand
|
|
1 dl
Tør hvidvin
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
2 tsk
Lys saucejævner
|
Pynt
Frisk timian
|
|
---|---|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Timiankartofler
I stedet for kyllingelårfilet kan du bruge kyllingelår uden skind.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7527 kJ / 1799 kcal
Næringsindhold pr. 100g
376 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 22,3 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 37,3 % | 8,2 g |
Fedt: | 40,4 % | 4,1 g |