Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

40 min
Coq au vin - en klassiker. Denne er lavet med hvidvin, og det giver en dejlig frisk og cremet sauce. Den serveres med sprøde ovnbagte timiankartofler.

Sådan gør du

Timiankartofler
  • Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir og spray med et tyndt lag fedtstof. Drys med salt og vend kartoflerne rundt. Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne.
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingestykkerne på begge sider sammen med løg og gulerødder i ca. 5 min. Tilsæt vand, hvidvin og salt og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt fløde og saucejævner og kog i yderligere ca. 5 min. Smag til og server med kartofler. Pynt med timian og peber.
Bagetid
  • Ca. 40 min. ved 200° - varmluft.
Mere inspiration

Vil du prøve den klassiske udgave af cog au vin med rødvin - så se her...

Coq au vin
60+ min
Coq au vin
(115)
Velbekomme!
Tip

I stedet for kyllingelårfilet kan du bruge kyllingelår uden skind.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9034 kJ / 2159 kcal

Næringsindhold pr. 100g

451 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 18,1 % 4,8 g
Kulhydrat: 31 % 8,2 g
Fedt: 50,9 % 6,2 g

Ingredienser

Timiankartofler
Små kartofler - fx nix-pille
750 g
Groft salt
1 tsk
Smør
10 g
Kyllingelårfileter (ca. 600 g)
6
Skalotteløg i halve (ca. 225 g)
5
Gulerødder i grove stykker (ca. 250 g)
3
Vand
1 dl
Tør hvidvin
1 dl
Groft salt
1 tsk
1½ dl
Lys saucejævner
2 tsk
Pynt
Frisk timian
Friskkværnet peber