Coq au vin blanc

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

40 min

Coq au vin - en klassiker. Denne er lavet med hvidvin, og det giver en dejlig frisk og cremet sauce. Den serveres med sprøde ovnbagte timiankartofler.

Ingredienser

Antal portioner

Timiankartofler

  • 10 g smør
  • 6 kyllingelårfileter (ca. 600 g)
  • 5 skalotteløg i halve (ca. 225 g)
  • 3 gulerødder i grove stykker (ca. 250 g)
  • 1 dl vand
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30% Flødefraiche 30%
  • 2 tsk lys saucejævner

Pynt

  • frisk timian
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Timiankartofler

Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir og spray med et tyndt lag fedtstof. Drys med salt og vend kartoflerne rundt. Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne.

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingestykkerne på begge sider sammen med løg og gulerødder i ca. 5 min. Tilsæt vand, hvidvin og salt og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt flødefraiche og saucejævner og kog i yderligere ca. 5 min. Smag til og server med kartofler. Pynt med timian og peber.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200° - varmluft.

Tip

I stedet for kyllingelårfilet kan du bruge kyllingelår uden skind.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: