Hotte ostegratinerede kyllingelår og kartofler
Kyllingelår er på de fleste familiers top 10. Helt forståeligt, for det er både nemt at have med at gøre og smager godt. Her får du kyllingelår med ekstra smag, da de er gratineret med en ost, der smager a fnoget. Smeltet, gylden ost er godt. Smeltet gylden ost på både kartofler og kyllingelår er dobbelt så godt. Salaten hertil er sød, sprød, lækker og farverig.
Ingredienser
Kyllingelår
4
Kyllingeoverlår
|
|
---|---|
1 kg
Skrubbede kartofler i halve
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
175 g
Revet tex mex ost
|
Spidskålssalat med æbler og brombær
300 g
Fintsnittet spidskål
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
2 tsk
Olivenolie
|
|
2
Røde æbler i tynde både, fx gråsten (ca. 250 g)
|
|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
75 g
Lyse rosiner
|
|
100 g
Friske brombær
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
45-50 min. ved 200° - varmluft.
Kyllingelår
Spidskålssalat med æbler og brombær
Er du ikke til så stærk mad, så kan du udskifte texmex osten med pasta-og gratineringsost
Spidskål kan erstattes med rød spidskål eller hvidkål. Æblerne kan du bytte ud med pærer og brombær med hindbær. Der er masser af mulighed for en skøn farverig salat.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10942 kJ / 2615 kcal
Næringsindhold pr. 100g
439 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 25,2 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 41,7 % | 10,8 g |
Fedt: | 33,1 % | 3,9 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.